Χαρούλα Αλεξίου: Από 23 Ιανουαρίου στο «Παλλάς»

Από Γ. Τσαλίκης 21 Ιανουαρίου 2010

Η Χαρούλα Αλεξίου επιστρέφει και πάλι, με 15 παραστάσεις που θα δώσει στο «Παλλάς», από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου. Κατά την δημοσιογραφική παρουσίαση του προγράμματος, η ίδια δεν μπορούσε να κρύψει την ανυπομονησία της και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι ζω για αυτές τις βραδιές. Εύχομαι το κέντρο του κόσμου… να είναι το Σύνταγμα. Όταν το βράδυ ξαπλώνω στο κρεβάτι, κλείνω τα μάτια και… βλέπω ότι το θέατρο είναι τίγκα. Ο κόσμος με χειροκροτεί και μου λέει ‘‘μπράβο Χαρούλα για τις επιλογές που έχεις κάνει! Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν πετύχουν αυτές οι συναυλίες… καταστράφηκα!΄’’

Η Χάρις Αλεξίου αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο «Παλλάς»: «Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Έχω τραγουδήσει στις ωραιότερες αίθουσες του κόσμου, από την Ιαπωνία μέχρι τον Καναδά και τη Βραζιλία. Σαν τραγούδι του Καζαντζίδη ακούγεται αυτό που λέω… Αλλά πάντα αναρωτιόμουν γιατί να μην υπάρχει και στην Αθήνα μια ωραία αίθουσα να κάνουμε άψογα τις συναυλίες μας όπως στο εξωτερικό; Γι’ αυτό και όταν ανακαινίστηκε το ‘‘Παλλάς’’… χτύπησε δυνατά η καρδούλα μου! Εδώ και 5 χρόνια δεν έχω εμφανιστεί σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, γιατί περίμενα τη στιγμή που θα τραγουδήσω εδώ, όπου έχω εμφανιστεί στο παρελθόν μαζί με τον Πάολο Κόντε και τη Σεζάν Ακσού. Συγκρίνω το ‘‘Παλλάς’’ με την ιστορική αίθουσα του Παρισιού, το ‘‘Ολυμπιά’’, όπου οι καλλιτέχνες μπορούμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, χωρίς να χρειάζονται ειδικές παραγωγές όπως κάνει το Μέγαρο».

Η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Παπαδούκα και η σκηνική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 30, 45, 50, 60, 70, 80 ευρώ.