Ποιές εταιρείες μολύνουν περισσότερο;

arton8924-dd6c5

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τις εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών. Η Greenpeace δημοσιεύει έναν κατάλογο που βγάζει στο φως τις πρακτικές των εν λόγω εταιριών που μολύνουν το περιβάλλον, τη χρήση προϊόντων όπως το PVC που προκαλούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, την έλλειψη ανακύκλωσης υλικών και την εκπομπή επικινδύνων αερίων.

And the winner is… η εταιρία Νintendo. Αυτή, σύμφωνα με τη Greenpeace, είναι η εταιρία που μολύνει περισσότερο από όλες τις άλλες το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτει σοβαρούς κινδύνους – με κυριότερο τις καρκινογόνες ουσίες – για τους καταναλωτές.

«Οι περισσότερες εταιρίες που καταγράψαμε είχαν ήδη υποσχεθεί τα τελευταία χρόνια ότι θα καταργούσαν τη χρήση του τοξικού PVC και των λοιπών βρωμιούχων παραγόντων μέχρι το τέλος του 2009. Ωστόσο, οι περισσότερες σύντομα ‘ξέχασαν’ τις υποσχέσεις τους και ανέβαλαν την κατάργηση του PVC για το… 2011», σημειώνει η Greenpeace μέσω του αρμόδιου εκπροσώπου της.

«Βασίλισσα» της εξαπάτησης στέφεται η εταιρία Nintendo, η οποία είχε υποσχεθεί μια ετήσια μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως του 2%. Τα αποτελέσματα είχαν, ωστόσο, ακριβώς αντίθετη πορεία: Η Nintendo αύξησε τις εκπομπές CO2 κατά 1,5% το 2007, και κατά 6% το 2006! Αντίστοιχα, έκανε μια μικρή προσπάθεια για μείωση του PVC, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ανεπαίσθητα και ως εκ τούτου η εταιρία Nintendo κατατάσσεται στον «πάτο» της κλίμακας που δημιούργησε η Greenpeace.

Στον αντίποδα βρίσκεται η εταιρία Apple, η οποία πραγματοποιεί αναμφισβήτητα πρόοδο, καθώς πρόσφατα έλαβε την απόφαση να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να προχωρήσει προς περιβαλλοντικά φιλικότερες πρακτικές. Ειδικότερα, έλαβε – και υλοποίησε – την απόφαση για πλήρη κατάργηση του τοξικού PVC και των βρωμιούχων παραγόντων, με αποτέλεσμα τα iMac και MacBook να αποτελούν τους πρώτους υπολογιστές που είναι παντελώς ελεύθεροι από PVC. Δίπλα στην Apple τοποθετούνται ακόμα οι εταιρίες LGE, Sony, Motorola και Samsung, οι οποίες κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα προς οικολογικότερες στρατηγικές.

Αντιθέτως, τα εύσημα κερδίζουν – όπως ήταν αναμενόμενο – οι σκανδιναβικές εταιρίες Sony Ericsson και Nokia, οι οποίες φανερώνουν έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τόσο μέσω της ανακύκλωσης υλικών, όσο και μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2. Μάλιστα, οι εν λόγω εταιρίες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις μειώσεις των επικινδύνων αερίων σε ένα ποσοστό της τάξης του 50-85%, γεγονός που θεωρείται πρωτοποριακό στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών.

Reblog this post [with Zemanta]
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
4'
72 - 65
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
7 - 6
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;