Διπλάσια αύξηση σε τσιγάρα και ποτά

tsigara_0

Προς αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και στα ποτά κατά 20%, ποσοστό που αναμενόταν να ανέρχεται στο 10%, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (έναντι του 3,7 που προβλεπόταν αρχικά).

Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της περικοπής κατά 10% των επιδομάτων (πλην των οικογενειακών επιδομάτων) και το μέτρο αυτό θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων κατά 500 με 600 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο (περίπου 400 εκατ.) θα προέλθει από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα ποτά.

Στο τέλος Ιανουαρίου εκτός από την υποβολή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κατατεθεί στη Βουλή και το Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Στατιστική Αρχή η οποία θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από ότι πριν ώστε τα στοιχεία να είναι αξιόπιστα. Στον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περιλαμβάνεται επίσης και η συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας προς το κοινοτικό δίκαιο σε ό,τι αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο συμπεριλαμβανομένων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ένα άλλο θέμα που περιλαμβάνεται στην Ατζέντα του οικονομικού επιτελείου και θα προωθηθεί σύντομα αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Επίσης το θέμα των τυχερών παιχνιδιών για τα οποία ήδη η Ελλάδα λόγω της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταβάλλει πρόστιμο 31.000 ευρώ ημερησίως.

Ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες

Όλες οι αποδείξεις αγορών εκτός από αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως είναι η αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, θα λογίζονται από φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επίσης, από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.

Πρόθεση, πάντως, του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχουν ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση των αποδείξεων. Τα ίδια ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σχετικά με το δανεισμό του δημοσίου ότι τουλάχιστον το 70% των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα αντληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ειδικότερα το 20% του ετήσιου δανεισμού το πρώτο τρίμηνο και το 50% το δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΗΜ
40 - 32
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;