O Αστυνομικός της... γειτονιάς

astynomia

Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, τόσο στις γειτονιές των αστικών κέντρων, όσο και της περιφέρειας, είναι ο στόχος του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή 218 αστυνομικών που άρχισαν περιπολίες σε συνολικά 45 τμήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο θεσμός επανέρχεται, με αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο ρόλο, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Από το πρωί, 218 αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε συνολικά 45 Αστυνομικά Τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση εφαρμογής του θεσμού που θα διαρκέσει έξι μήνες επιλέχθηκαν περιοχές με κριτήριο την πυκνότητα και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού τους, το βαθμό εγκληματικότητας και τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι ένστολοι και θα ασκούν καθήκοντα προληπτικής αστυνόμευσης.

Όλοι θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα. Θα εργάζονται σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες ανάλογα με τις ανάγκες της γειτονιάς και τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους με πολίτες και φορείς της περιοχής. Θα είναι διαθέσιμοι για επικοινωνία μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αλλά και μέσω του γραφείου τους στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι «αναγνωριστική» για τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς. Θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες επαφές με τους τοπικούς φορείς, τους καταστηματάρχες, τις σχολικές κοινότητες και τους κατοίκους στις περιοχές ευθύνης τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 16/01, οι 218 αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι. Αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η αποστολή, το έργο τους, ο κώδικας συμπεριφοράς- δεοντολογίας, τα επαγγελματικά καθήκοντα, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες.

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα κατανεμηθούν ως εξής:

· Γ.Α.Δ. Αττικής: 114 αστυνομικοί- 57 τομείς

· Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης: 28 αστυνομικοί- 14 τομείς

· Γ.Α.Δ. Κρήτης: 4 αστυνομικοί σε 2 τομείς

· Γ.Α.Δ. Πελοποννήσου: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

· Γ.Α.Δ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

· Γ.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: 4 αστυνομικοί- 2 τομείς

· Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας: 12 αστυνομικοί- 6 τομείς

· Γ.Α.Δ. Στ.Ελλάδας: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

· Γ.Α.Δ. Ηπείρου: 10 αστυνομικοί- 5 τομείς

· Γ.Α.Δ. Ιονίων Νήσων: 4 αστυνομικοί- 2 τομείς

· Γ.Α.Δ. Δυτ.Ελλάδος: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

· Γ.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου: 10 αστυνομικοί- 5 τομείς

Πηγή: ert.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;