Προγραμματιστής εξέθεσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

pentagon

Χάρη στη φερόμενη ως απάτη ενός προγραμματιστή, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ πλήρωσε πανάκριβα ένα δήθεν αντιτρομοκρατικό λογισμικό το οποίο οδήγησε σε ένα λαθεμένο πορτοκαλί συναγερμό το 2003. Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του Playboy, το οποίο περιγράφει την ιστορία.

To Δεκέμβριο του 2003, οι αμερικανικές αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό, βασιζόμενες σε «αξιόπιστες πηγές» που προέβλεπαν διαδοχικές επιθέσεις οι οποίες θα μπορούσαν «είτε να επαναλάβουν είτε να ξεπεράσουν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου». «Ντουζίνες γαλλικών, βρετανικών και μεξικανικών εμπορικών -κρίσιμων- πτήσεων ακυρώθηκαν, με τα πρακτορεία ειδήσεων να μεταδίδουν ότι οι απειλές αφορούν σε εγκαταστάσεις της Αλάσκα», αναφέρεται.

Το Playboy, το οποίο επισημαίνει ότι ποτέ δεν αποκαλύφθηκε η πηγή της συγκεκριμένης πληροφόρησης, αποκαλύπτει ότι πίσω από αυτή βρίσκονταν ο Dennis Montgomery. Ο προγραμματιστής, που είχε υπό την ιδιοκτησία του -4 ετών- εταιρεία στο Λας Βέγκας, είχε πείσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, Al Jazeera, μετέδιδε κωδικοποιημένες εντολές επίθεσης σε ξάγρυπνους υποστηρικτές της Al Qaeda.

Ο Montgomery υποστήριζε ότι είχε δημιουργήσει ένα λογισμικό το οποίο εντόπιζε δήθεν κρυφά τρομοκρατικά μηνύματα στις μεταδόσεις του Al Jazeera. Ουσιαστικά, έπεισε το Πεντάγωνο να επενδύσει σε ένα πρόγραμμα για το οποίο συνάδελφοί του υποψιάζονταν ότι ήταν ανύπαρκτο ή ότι εν πάση περιπτώσει οι ίδιοι δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να εφαρμόσουν.

Ο Montgomery ισχυρίστηκε ότι αποκωδικοποίησε, μέσα από βίντεο του Al Jazeera, κρυμμένα bar codes που ανάμεσα σε άλλα περιλάμβαναν αριθμούς πτήσεων και ημερομηνίες στις οποίες σχεδιάζονταν τρομοκρατικά «χτυπήματα». Μετέφερε την πληροφορία σε εργαζόμενο της CIA, ο οποίος τη μεταβίβασε στο διευθυντή της CIA, George Tenet, και εκείνος με τη σειρά του στο Λευκό Οίκο. Η πληροφορία, ασφαλώς, διαψεύστηκε.

Το περιστατικό, που το δημοσίευμα «μεταφράζει» ως απάτη, σημειώθηκε στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εν μέσω αγωνιώδους προσπάθειας, από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, να αναζητήσει πληροφορίες ή εργαλεία που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια, ο Montgomery μαζί με ένα συνεργάτη του, εγκατέλειψαν την εταιρεία, η οποία υποστήριξε ότι το λογισμικό εξαφανίστηκε. Σκληροί δίσκοι που εντοπίστηκαν αποδείχθηκαν κενοί περιεχομένου. Ο Montgomery συνελήφθη στην Καλιφόρνια, ωστόσο, όταν το υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την υπεράσπισή του, η υπόθεση εξετάστηκε υπό το πρίσμα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει «σοβαρή, και ενδεχομένως μοιραία, ζημιά στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Ο Montgomery, μάλιστα, σύμφωνα με το Playboy, δεν πτοήθηκε και συνέχισε τη δράση του σε κύκλους επιχειρηματιών και -το 2009- στους κόλπους της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;