Διδάσκοντες της Νομικής υπέρ της περιφρούρησης της σχολής

nomiki

Εκατόν τρεις διδάσκοντες όλων των βαθμίδων από τα 113 ενεργά μέλη του Νομικού Τμήματος της Σχολής (υπάρχουν επίσης το Πολιτικό και το Οικονομικό) προχώρησαν σε δήλωση στήριξης του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου του τμήματος Θεόδωρου Φορτσάκη, δίνοντας ουσιαστικά νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος για μέτρα περιφρούρησης της σχολής.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε και υπέβαλε σχετική πρόταση στο Πρυτανικό Συμβούλιο, να απομακρυνθούν από το κτίριο της Νομικής ο ραδιοφωνικός σταθμός καθώς και όλες οι άλλες αυθαίρετες εγκαταστάσεις και να αποδοθεί το κτίριο ελεύθερο από εξωπανεπιστημιακούς, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στο κτίριο ατόμων που δεν έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο. Επίσης, αποφάσισε οι εκδηλώσεις στη σχολή να γίνονται έπειτα από άδεια της Πρυτανείας ή της Κοσμητείας.

Οι διδάσκοντες τονίζουν σε κείμενό τους: «Ως εδώ η απαξίωση του Πανεπιστημίου, ο φόβος και η ψυχολογική βία, η καταστροφή της περιουσίας του Πανεπιστημίου, η καπηλεία των φοιτητικών αγώνων, η χρήση των θεσμών για ιδιοτελείς σκοπούς».

«Έχουμε ένα όνειρο να ξαναδούμε το Πανεπιστήμιο πυρήνα της ακαδημαϊκής ζωής, πυλώνα της κοινωνίας και του δημοκρατικού λόγου, πραγματικό άσυλο διακίνησης ιδεών. Να το ξαναδούμε εστία αβίαστης έκφρασης και επικοινωνίας φοιτητών, διδασκόντων και προσωπικού και τόπο σεβασμού της διαφορετικότητας», λένε οι 103 υπογράφοντες τη δήλωση, η οποία εστάλη στο Πρυτανικό Συμβούλιο του ιδρύματος.

«Στη σημερινή κατάσταση πρέπει να συνταχθούμε όλοι στην προσπάθεια στήριξης του πανεπιστημίου. Η αφύπνιση της πανεπιστημιακής κοινότητας από τον λήθαργο απαιτεί τομές. Αντί να υφιστάμεθα παθητικά τη διαιώνιση της απαξίωσης, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την πανεπιστημιακή συνοχή. Το ελεύθερο και ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν μπορεί παρά να είναι ένα δυνατό και οραματικό πανεπιστήμιο. Σε αυτό το πνεύμα είναι αυτονόητη η στήριξή μας στο διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Νομικής του Παν. Αθηνών και στον πρόεδρό του. Η Νομική ήταν και θα παραμείνει, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες, χώρος ελευθερίας και προόδου», καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;