Είπε το πρώτο «όχι» η Ντόρα

Από nmpardakis 13 Δεκεμβρίου 2009

Ντόρα Μπακογιάννης

Να αναλάβει θέση τομεάρχη Παιδείας και Πολιτισμού πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη. Η τελευταία αρνήθηκε τη συγκεκριμένη θέση συντονιστή σημειώνοντας ότι υπάρχουν νεότερα στελέχη στη ΝΔ για να αναλάβουν ρόλο. Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς όρισε νέους τομεάρχες στο κόμμα.

Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη εξέφρασαν δυσαρέσκεια και τόνισαν ότι η σύνθεση δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιες προσεγγίσεις. Πρόσθεσαν ότι η συγκεκριμένη αντιμετώπιση δεν είναι η αρμόζουσα σε έναν συνυποψήφιο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα πήρε ένα 40% στις εκλογές για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Οι σχέσεις των δύο όμως ήταν ήδη τεταμένες. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Ρηγίλλης αποστασιοποιήθηκε από τις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την δημοσιοποίηση συνομιλίας που είχε η τότε υπουργός Εξωτερικών με το σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοσκι στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρέσβη εμφανιζόταν να έχει υποβαθμίσει τα θέματα του σκοπιανού Συντάγματος και της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας και να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στο εύρος της μίας ονομασίας έναντι όλων (erga omnes).

Το γραφείο τύπου της Ν.Δ με ανακοίνωσή του κράτησε σαφείς αποστάσεις. Η πρώην υπουργός να αρνηθεί να τον ακολουθήσει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη επικαλούμενη ασθένεια.

Νέοι τομεάρχες στη ΝΔ

Στο πλαίσιο της συγκρότησης της σκιώδους κυβέρνησης στην οποία προχωρά ενόψει και της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που θα γίνει στη βουλή 19 έως 23 Δεκεμβρίου, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης (Τομεαρχών) στα ακόλουθα στελέχη του κόμματος:

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο,

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας στον Κώστα Τασούλα,

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Γιάννη Βρούτση (Βουλευτή Κυκλάδων),

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον Κωστή Χατζηδάκη,

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στο Χρήστο Ζώη

– Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Δένδια.

Τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία).

Πηγή: tvxs.gr