O πρώτος Mobile Firefox είναι προ των πυλών.

firefox_

Η Mozilla τελειώνει την πρώτη έκδοση του Firefox για κινητά τηλέφωνα, ένα σημαντικό βήμα για να φέρει τον δεύτερο πιο δημοφιλή browser για PC σε έναν τομέα όπου ένα αντίπαλο project έχει μεγαλύτερη επιρροή.

Στόχος μας είναι να έχουμε μια release candidate την επόμενη εβδομάδα“, είπε ο Jay Sullivan, αντιπρόεδρος της Mozilla, για τα κινητά. “Εάν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, θα έχουμε μια (τελική) έκδοση μέσα στις επόμενες εβδομάδες“, με το ντεμπούτο να προγραμματίζεται για αυτή τη χρονιά, όπως προσέθεσε.

Η Μοzilla είναι από τους πρωτοπόρους του Διαδικτύου. Όμως σε οτι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, όπου η δύναμη μιας νέας γενιάς hardware, έχει μεταμορφώσει τους browsers από πρώιμες σκέψεις σε χρήσιμα εργαλεία, ο Firefox έχει χάσει πολύ έδαφος.

Αντιθέτως, ένα project ανοιχτού κώδικα με την ονομασία WebKit, είναι η κινητήριος δύναμη του browser των high-end κινητών τηλεφώνων, όπως το iPhone της Apple, το Palm Pre, το Droid της Motorola καθώς και άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, με την BlackBerry να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

πηγη cnet.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;