Με φοιτητική ταυτότητα η είσοδος στη Νομική

Από neolaia.gr Team 9 Δεκεμβρίου 2009

nomiki290

Με την επίδειξη της φοιτητική του ταυτότητας θα μπορεί από εδώ και πέρα κάποιος να εισέρχεται στη Νομική – η οποία πρόκειται να επαναλειτουργήσει από σήμερα, σύμφωνα με απόφαση του συμβούλιο του διδακτικού προσωπικού της σχολής. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι στο εξής δεν θεωρούνται χώροι ασύλου τα σημεία, όπου δεν εκτελείται διδακτικό έργο.

Στην ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη «δολοφονική» απόπειρα κατά της ζωής του πρύτανη Χρ. Κίττα, στον οποίο και συμπαρίσταται πλήρως. «Η απόπειρα αυτή προσβάλλει βάναυσα το θεσμό του Πανεπιστημίου και όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τέτοια απροκάλυπτη βία στρεφόμενη κατά μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν έχει εκδηλωθεί από την αποφράδα νύχτα της 16 προς τη 17η Νοεμβρίου 1973», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζει: «η απόπειρα αυτή εγγράφεται σε ένα κύκλο βίαιων περιστατικών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Νομική Σχολή, αλλά και ευρύτερα στο Πανεπιστήμιο, τα οποία έχουν πλέον αποκτήσει μια πυκνότητα, συχνότητα και περιοδικότητα που οδηγεί στη διαμόρφωση συνθηκών προβληματικών για τη λειτουργία της Σχολής».

Κατόπιν αυτών το Πρυτανικό Συμβούλιο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Ειδικότερα ζητεί:

*Να απομακρυνθούν αμέσως από το κτίριο της Νομικής Σχολής ο ραδιοφωνικός σταθμός καθώς και όλες οι άλλες αυθαίρετες εγκαταστάσεις και να αποδοθεί το κτίριο ελεύθερο από την παρεμβολή κάθε εξωπανεπιστημιακού στοιχείου.

*Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στο κτίριο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων.

*Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε στους χώρους της Σχολής να μην λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί άδεια από την Πρυτανεία ή την Κοσμητεία