Κατάργηση του ασύλου ζητά η Νέα Δημοκρατία

Από nmpardakis 8 Δεκεμβρίου 2009

asylo

Σε διάλογο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια καλεί την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης η ΝΔ με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου.

Προτείνει δε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επισημαίνοντας ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει τολμηρά πριν τις εκλογές και το είχε διακηρύξει, καθώς και ότι είναι έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση, αν εκείνη πάρει τη μεγάλη απόφαση.

«Η κοινωνία είναι έτοιμη, η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει, η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να διστάσει σήμερα. Αύριο ίσως είναι αργά…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα άσκησης βίας σε βάρος πρυτάνεων και καθηγητών, καθώς και οι συνεχιζόμενες καταστροφές της δημόσιας Πανεπιστημιακής περιουσίας, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Επισημαίνει δε πως «είναι καιρός να αποκαταστήσουμε την ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως την ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας. Είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Όπως τονίζει, «η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέση με το ακαταδίωκτο εγκληματικών δράσεων».

«Πριν χυθεί κι άλλο αίμα αθώων, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Το σημερινό καθεστώς-που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς. Είναι προτιμότερο να αλλάξει σήμερα, πριν συμβούν τα χειρότερα, πάρα αύριο, όταν θα έχει πυροδοτήσει νέες εκρήξεις ανεξέλεγκτης βίας», υπογραμμίζει.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ