«Κόβεται» η βάση του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Την κατάργηση της βάσης του «10» για την εισαγωγή στην Γ’βάθμια Εκπαίδευση προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν θα μείνει στο κενό», προχωρώντας σε διευκρινίσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων.

Η κ.Διαμαντοπούλου κάλεσε σε διάλογο δασκάλους και καθηγητές, με ευρεία ατζέντα για την επιμόρφωση, αξιολόγηση, αλλά και τις αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει αύριο συναντήσεις με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, το οποίο ωστόσο έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου.

«Κατέθεσα την Πέμπτη 12/11 μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Έκανα δε σαφές ότι αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς, η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως στο νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα προσμετράται και η προϋπηρεσία. «Κάθε μόριο που έχει κάθε εκπαιδευτικός, είτε ως ωρομίσθιος, είτε ως αναπληρωτής όλα αυτά τα χρόνια που τα μάζεψε σε όλη την Ελλάδα θα προσμετράνε απολύτως. Δηλαδή το ένα είναι το ΑΣΕΠ, το δεύτερο είναι η εμπειρία» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Κατάργηση της βάσης του «10»

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε χθες την προεκλογική δέσμευσή της για κατάργηση της βάσης του 10 ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της εφαρμογής της. «Η προεκλογική μας δέσμευση είναι η κατάργηση της βάσης του «10». Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με μελέτη και ανάλυση δεδομένων που κάνουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η κατάργηση της βάσης του δέκα αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Η ΟΛΜΕ έχει διατυπώσει το σχετικό αίτημα από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της το 2006, επί Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ πριν λίγες μέρες, η ΓΣΕΕ πρότεινε την κατάργηση από τις επόμενες κιόλας εξετάσεις, καθώς από την εφαρμογή της βάσης του «10», 15.000 θέσεις κάθε χρόνο μένουν κενές σε δεκάδες περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έκτοτε απειλούνται με λουκέτο και υπολειτουργούν.

Σήμερα το μεσημέρι η κ. Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα της Εκκλησίας που είναι σε εκκρεμότητα, όπως η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αττικής, η συνολική αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση υπηρεσιακών θεμάτων της Εκκλησίας.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
5'
91 - 68
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;