Όλα δείχνουν Σαμαρά…

Από neolaia.gr Team 18 Νοεμβρίου 2009

samaras

Με 44% φαίνεται να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς ως καταλληλότερος για την προεδρία της ΝΔ, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ακολουθεί με 28% και τον Παναγιώτη Ψωμιάδης με 14%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη Μέτρον Ανάλυσις για τον Flash 96.

Στο ερώτημα ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της ΝΔ, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαρά σε ποσοστό 44,6%, Μπακογιάννη σε ποσοστό 27,8% και Ψωμιάδη σε ποσοστό 17,8%. Οι νεοδημοκράτες συγκεκριμένα απαντούν: Σαμαρά σε ποσοστό 42,6%, Μπακογιάννη σε ποσοστό 39,7% και Ψωμιάδη σε ποσοστό 14,6%

Όσον αφορά το ενδεχόμενου δεύτερου γύρου, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ με 49% έναντι 46,4% της Ντόρας Μπακογιάνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ως σημαντικότερη κρίνεται η στήριξη του Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά έναντι της στήριξης του Αρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με την προεδρία του Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ, το 39% των ερωτηθέντων την κρίνει θετικά με το 54% να έχει αρνητική άποψη για αυτήν. Στις τάξεις των ψηφοφόρων της ΝΔ το 71% των εκτιμά ως θετική την προεδρία Καραμανλή και το 25% ως αρνητική.

Τέλος, το σύνολο των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της ΝΔ προς το Κέντρο.