Παγώνουν τα σχέδια για το ΑΕΙ Δυτικής Στερεάς Ελλάδος

anna

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παγώνει τα σχέδια για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και οκτώ τμημάτων ΤΕΙ, τα οποία επρόκειτο να λειτουργήσουν από το 2010 και το 2011. Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα επαναξιολογηθούν οι αποφάσεις ίδρυσης ΑΕΙ στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στέλεχος του υπ. Παιδείας υποστηρίζει ότι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα λειτουργήσουν, αλλά πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ότι πληρούν τους απαραίτητους όρους μιας ακαδημαϊκής μονάδας.

Η προεκλογική εξαγγελία για την ίδρυση του 22ου Πανεπιστημίου στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, με έδρα στο Αγρίνιο, θα επαναξιολογηθεί με κριτήριο την ακαδημαϊκή οντότητα και την επιστημονική φυσιογνωμία που πρέπει να διαθέτει ένα ΑΕΙ. Το νέο πανεπιστήμιο, με τα υπάρχοντα σχέδια, θα προκύψει από διάσπαση τμημάτων του Παν. Ιωαννίνων, τα οποία λειτουργούν στο Αγρίνιο.

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν επί υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, φέτος λειτούργησαν 3 νέα πανεπιστημιακά τμήματα και 13 τμήματα ΤΕΙ. Από το 2010 – 2011 θα λειτουργήσουν επτά νέα τμήματα σε περιφερειακά ΤΕΙ (στην Κοζάνη, στην Καλαμάτα, στην Ηγουμενίτσα, στο Μεσολόγγι, στις Σέρρες και δύο στην Άρτα). Επίσης, έχει εξαγγελθεί η λειτουργία ενός ακόμη τμήματος, στη Δράμα.

Τα νέα τμήματα θα έχουν ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την εργοθεραπεία, ακτινολογία, τεχνολογία ιατρικών οργάνων, ηλεκτρονική, τεχνολογία υλικών, γραφιστική και βιοτεχνολογία τροφίμων και διατροφής.

Το υπ. Παιδείας θέλει να επαναξιολογήσει τους φακέλους των τμημάτων με κριτήρια τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για τις ειδικότητες που θα προσφέρουν και τη συσχέτιση των τμημάτων με άλλα που λειτουργούν ήδη σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Κύρια παράμετρος αξιολόγησης των προτάσεων για τα νέα τμήματα θα είναι και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους σε συνδυασμό με τις υλικοτεχνικές τους υποδομές.

«Συμφωνούμε να μη λειτουργήσει κανένα νέο τμήμα, πριν ολοκληρωθεί ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός των ΑΕΙ», ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) Ιωάννης Τσάκνης.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;