Κλειστή σήμερα η ΑΣΟΕΕ

Από neolaia.gr Team 3 Νοεμβρίου 2009

025015_0911022233

Kλείνει σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στο χώρο του Ιδρύματος, επιδιώκοντας έτσι την επίτευξη της ηρεμίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Σύγκλητος, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή «την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το απόγευμα σημειώθηκαν απαράδεκτα επεισόδια αδικαιολόγητης βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον χώρο των φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου, στα οποία φοιτητές της ΠΑΣΠ δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΟΠΑ) αλλά και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα τραυματισμούς. Μερικοί τραυματισμένοι φοιτητές αναγκάστηκαν να οδηγηθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα».

Η Σύγκλητος «καταδικάζει απερίφραστα όλες τις βάρβαρες πράξεις ατόμων σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου. Θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες ειδικά στον χώρο ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος που έχει σκοπό την καλλιέργεια του πολιτισμού και της γνώσης και αποτελεί χώρο ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Καλεί τον Φοιτητικό Σύλλογο του Πανεπιστημίου καθώς και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του να πάρουν θέση για τα γεγονότα και να δραστηριοποιηθούν ενεργά ώστε να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον».

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο χρειάζεται ηρεμία και οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θεωρούν ότι όλα τα μέλη του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, πρέπει να αρχίσουν έναν ουσιαστικό διάλογο για την ενίσχυση του κοινωνικού κεφαλαίου του Πανεπιστημίου, προκειμένου να διατηρήσει τον σημαντικό ρόλο του στον πολιτισμό και την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας», επισημαίνει η Σύγκλητος.

Πηγή: tvxs.gr