Διαμαντοπούλου: «Επανεξέταση των αδειών που δόθηκαν στα κολέγια»

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2009

diamantopoulou

Στην επανεξέταση των αδειών που δόθηκαν σε κολέγια πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα υπάρξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των κολεγίων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

«Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια», τόνισε η υπουργός.

Στο μεταξύ, κατά την επίσκεψή της στη γενική γραμματεία Έρευνας – Τεχνολογίας η υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει άμεσα το πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και ότι θα σταλεί εγκύκλιος για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ