Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου

Από neolaia.gr Team 6 Οκτωβρίου 2009

gap-gov

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο νέος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σύντομη και τυπική η συνομιλία του με τον απερχόμενο πρωθυπουργό κατά την τελέτή παράδοσης – παραλαβής.

Παράλληλα, εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα. Τα Προεδρικά Διατάγματα είναι έτοιμα για τη νέα δομή της κυβέρνησης, με συγχωνεύσεις υπουργείων. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο.

Ο Κώστας Καραμανλής υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Κατά τη σύντομη συνομιλία τους ο Κ. Καραμανλής ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο πρωθυπουργό, ενώ ο Γ. Παπανδρέου τον ρώτησε για την πορεία της υγείας της μητέρας του, Αλίκης Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις και μετέβη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Aναδημοσιευση από tvxs.gr