Η 5η Λεωφόρος στη Ν. Υόρκη ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο

Από neolaia.gr Team 22 Σεπτεμβρίου 2009

photo_fifthavenue

Η Πέμπτη λεωφόρος στη Νέα Υόρκη διατήρησε και για το τρέχον έτος (και για όγδοη συνεχή χρονιά) τον τίτλο του ακριβότερου εμπορικού δρόμου στον κόσμο, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση η λεωφόρος Κόουσγουέι του Χονγκ Κονγκ και στην τρίτη θέση η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, σύμφωνα με μελέτη ειδικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι εξαιτίας των συνεπειών της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πάνω από τους μισούς (σε σύνολο 274) κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο έχουν δει τους δώδεκα τελευταίους μήνες τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα και τους πελάτες τους καθημερινά να μειώνονται.

Σημειώνεται ότι το ενοίκιο του ενός τετραγωνικού μέτρου στα καταστήματα της Πέμπτης λεωφόρου φτάνει τα 13.027 ευρώ, που έχει μάλιστα έχει μειωθεί κατά 8,1% από τα περσινά ενοίκια. Αντίστοιχα, τα καταστήματα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι κοστίζουν 7.732 ευρώ το τετραγωνικό και τα ενοίκια εκεί έχουν παραμείνει ίδια με τα περσινά, ενώ στο Χονγκ Κονγκ που η τιμή ανά τετραγωνικό φτάνει τα 11.687 ευρώ έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 15,1%.

Την τέταρτη θέση στον κατάλογο των ακριβότερων εμπορικών δρόμων στον κόσμο διατηρεί επί χρόνια η Οδός Μοντεναπολεόνε στο Μιλάνο όπου η αδιαπραγμάτευτη τιμή είναι 6.800 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα πολυτελή καταστήματα ενώ η οδός Γκίνζα στο Τόκιο που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση απαιτεί ανά τετραγωνικό 5.950 ευρώ. Η επίσης διάσημη Νέα Μποντ στο Λονδίνο 5.885 ευρώ και τέλος η Μπανστράσε στη Ζυρίχη είναι η φτηνότερη με 5.246 ευρώ το τετραγωνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ