Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου οι τηλεμαχίες

Τη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών στις 21 Σεπτεμβρίου και τηλεοπτική «μονομαχία» Καραμανλή-Παπανδρέου στις 22, προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Την πρόταση έκανε δεκτή η Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε επιστολή του προς τον Ευάγγελο Αντώναρο αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων για το ντιμπέιτ, προτείνοντας άμεσο διάλογο, συμμετοχή των πολιτών και αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. «Οι προτάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή σας δεν καλύπτουν αυτά τα κριτήρια, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν τους όρους διαλόγου», προσθέτει.

«Το ΠΑΣΟΚ εμμένει σταθερά στην απόφασή του να συμμετάσχει στην τηλεοπτική συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στη βάση των όρων που δικαιώνουν τις προσδοκίες των πολιτών και συνιστούν ουσιαστική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής και βρίσκοντας τον κοινό τόπο μεταξύ των κομμάτων, αλλά όχι στη βάση των όρων που προτείνετε στην επιστολή σας», σημειώνει.

Αναφορικά με τη συζήτηση ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται να μη συμμετάσχει το κοινό, υπό τον όρο να επιτραπεί ο άμεσος και ελεύθερος διάλογος ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά στην παρουσία ενός δημοσιογράφου – συντονιστή, κοινής αποδοχής. Προτείνει επίσης, η συζήτηση να έχει διάρκεια από μία ώρα έως 90 λεπτά, να είναι χωρισμένη σε θεματικές ενότητες, καθώς και να αναλάβει τη διεξαγωγή της η ΕΡΤ. Όσον αφορά στη σκηνική παρουσία, προτείνει οι δυό πολιτικοί αρχηγοί να είναι όρθιοι, στο πρότυπο του γερμανικού ντιμπέιτ, με τον συντονιστή να στέκεται ανάμεσά τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έθεσε εκβιαστικά διλήμματα και έστρωσε το χαλί της υπαναχώρησης. «Δηλώνουμε από τώρα ότι αποδεχόμαστε τις ημερομηνίες τις οποίες προτείνει, παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε προτείνει τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, που απέρριψε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Τη διαφωνία τους για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ των “έξι” εξέφρασαν νωρίτερα και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας όμως ότι οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές σε σχέση με τις τηλεμαχίες προηγούμενων αναμετρήσεων.

Άρθρο του ΤV Χωρίς Σύνορα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;