Όνειρο ήτανε...

coffeshoo

Ο “τουρισμός της κάνναβης” στην Ολλανδία δεν έχει πολλή ζωή ακόμη. Η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζει νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται ότι στα περίφημα coffee shops, τουριστική ατραξιόν του Άμστερνταμ και πολλών άλλων πόλεων, θα έχουν πρόσβαση μόνο οι ντόπιοι καταναλωτές. Σύμφωνα με το tanea.gr στο Ρόοζεντααλ και το Μπέργκεν οπ Τζόομ απαγορεύεται από σήμερα η πώληση ελαφρών ναρκωτικών, ενώ από τον Ιανουάριο σε οκτώ πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Μάαστριχτ, η είσοδος στα coffee shops θα επιτρέπεται μόνο σε μέλη και με την προϋπόθεση ότι θα είναι εφοδιασμένα με μια ειδική κάρτα.

Οι αλλαγές αυτές πάντως δεν ήρθαν ξαφνικά.

Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια δημόσια διαμάχη για τη λεγόμενη «πολιτική της ανεκτικότητας», η οποία, σύμφωνα με τους επικριτές της, μετέτρεψε την Ολλανδία σε ένα Λας Βέγκας των ελαφρών ναρκωτικών για εκατομμύρια Ευρωπαίους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή προκάλεσε πολλά προβλήματα στο εσωτερικό, αλλά και εντάσεις με τα γειτονικά κράτη.

Τώρα, η μοναδική ελπίδα για τους «τουρίστες της κάνναβης» βρίσκεται πλέον στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει εάν ο νέος νόμος επιβάλλει διακριτική μεταχείριση ή αν παραβιάζει την ευρωπαϊκή αρχή της ελεύθερης διακίνησης προσώπων και αγαθών.

[φώτο απο προσωπικό αρχείο 😛 ]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;