Κολέγια: Τέρμα στους ξενιτεμένους φοιτητές;

bhedafin1

Μιας και είμαστε στις αρχές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να θίξουμε το θέμα των Κολλεγίων. Αυτό συμβαίνει μιας και επίκειται η αδειοδότησή τους από το Υπουργείο Παιδείας, συνεπώς αποτελούν μία μάλλον καλή επιλογή για τους υποψηφίους. Μάλλον ήρθε η ώρα να κοπεί το «ξενίτεμα» των νέων Ελλήνων σε αναζήτηση σχολής έξω! Κάναμε μία έρευνα στα Κολλέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα και αποφασίσαμε να κάνουμε μία παρουσίαση κάποιων στοιχείων που συγκεντρώσαμε για το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, για να δούμε κατά πόσο ισχύει η παραπάνω υπόθεση.

Το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο από το 1990 συνεργάζεται σταθερά με το University of Wales, το δεύτερο σε μέγεθος κρατικό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και προσφέρει στην Ελλάδα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου.

Κύκλος Σπουδών:

Η φοίτηση στο Ελληνοβρετανικό είναι υποχρεωτική, χωρίς απώλειες διδακτικών ωρών και χωρίς μεταφορά μαθημάτων. Η διδασκαλία γίνεται σε τμήματα με 24 το πολύ σπουδαστές, από καθηγητές με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στο αντικείμενό τους και παράλληλα με μεγάλη εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική εμπειρία, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και κυρίως η μεταφορά εμπειριών από το τι συμβαίνει στην αγορά.

Παράλληλα, υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της προόδου του κάθε σπουδαστή. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας εγγυάται στους σπουδαστές του Ελληνοβρετανικού ένα πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών μέσα σε ένα πειθαρχημένο περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει, ότι αυτοί που θέλουν να σπουδάσουν θα τελειώσουν στα κανονικά χρόνια φοίτησης στο τμήμα τους και το κυριότερο, ότι θα βρουν δουλειά μετά την αποφοίτηση.

Υλικοτεχνική Υποδομή:

Το Κολλέγιο λειτουργεί σε ένα κεντρικό, εξαώροφο, πολύ καλά εξοπλισμένο κτίριο, με μία άρτια βιβλιοθήκη, και εργαστήρια πληροφορικής με πλήρως λειτουργική υλικο-τεχνική υποδομή. Η βιβλιοθήκη του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, περιλαμβάνει σχεδόν 20.000 επιστημονικά βιβλία και περιοδικά, ενώ παράλληλα όλοι οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.

Το θέμα του κατά πόσο είναι αναγνωρισμένο το πτυχίο:

Όλα τα προγράμματα σπουδών του Ελληνοβρετανικού είναι πιστοποιημένα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και οδηγούν στην απόκτηση των πανεπιστημιακών τίτλων του Πανεπιστημίου και μάλιστα από 1η Σεπτεμβρίου 2007, το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο είναι συνδεδεμένο (Associated) με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Η εγγραφή του κάθε σπουδαστή γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας το οποίο εκδίδει τα αποτελέσματα κάθε έτους και τα πτυχία. Έτσι, οι απόφοιτοι του κολλεγίου έχουν πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους (Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005). Tα ίδια πτυχία αναγνωρίζονται και από το NARIC (το βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ) ως προς τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, ως πλήρως ισότιμα με κάθε άλλο βρετανικό πανεπιστημιακό πτυχίο.

Άλλωστε, το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο είναι αναγνωρισμένο ως Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (British Accreditation Council for Independent Further and Higher Education).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Το συμπέρασμα επομένως που ευκόλως εξάγεται από τα παραπάνω, είναι το εξής: Ποιος ο λόγος να πας σε ένα αμφιβόλου ποιότητας εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν μένοντας στην Ελλάδα, έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις γνώση και πτυχίο (αυτά τα δύο πάνε μαζί) ίσου επιπέδου, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από το σπίτι σου;; Λάθος;

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bhc.gr.

Πηγή: foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
54'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
53'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;