Εκλογές 2009 και Στοίχημα!

300px-votesvg

Ενόψει των προσεχών Εθνικών εκλογών αρκετές εταιρίες στοιχηματισμού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου έχουν προσφέρει διάφορα στοιχήματα, ορισμένα από τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα ένα στοίχημα που άνοιξε το πρωί της Tρίτης, στη Bwin, ήταν το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους αλλά με ενσωματωμένο handicap. Μία αρκετά καλή “αγορά” ήταν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με “πλεόνεκτημα” 6.25%. Με απλά λόγια δηλαδή ότι η διαφορά του ποσοστού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε θα είναι μεγαλύτερη από 6.25 μονάδες. Το στοίχημα άνοιξε στο 1.90 και μέσα σε δύο ώρες έπεσε στο 1.75. Αυτή τη στιγμή δεν προσφέρεται πλέον προς στοιχηματισμό καθώς η εταιρεία κατάλαβε ότι μάλλον δεν τη “συμφέρει” αναλογιζόμενη και το γεγονός ότι η αύξηση της συσπείρωσης της δεξιάς παράταξης θα κλείσει τη ψαλίδα. Εάν θέλαμε να προσαρμόσουμε το συγκεκριμένο γεγονός στα ποδοσφαιρικά δεδομένα θα λέγαμε ότι είναι σαν να παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός έχει τη μισή ομάδα τραυματίες και τιμωρημένους. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να χάσει με πάνω από τέσσερα γκολ, βαριά πέντε.

Μία άλλη καλή αγορά σχετικά με τις Εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι η διαφορά των ψήφων μεταξύ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το handicap -2% στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι value. Το 1.60, που είναι η απόδοση για νίκη του ΛΑΟΣ με πάνω από 2% διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεγάλη στοιχηματική αξία. Λαϊκισμός Vs Αναταραχές στάνταρ άσσος με λίγα λόγια, πόσο μάλλον τη στιγμή που ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει επιδοθεί στη μάζωξη όλων των απογοητευμένων βουλευτών της ΝΔ αλλά και στελεχών του δημοσίου βίου που έχουν κοινωνική αναγνώριση. Η αποκάλυψη του “φετινού πρωταθλήματος” ή καλύτερα των φετινών βουλευτικών θα είναι το ΛΑΟΣ για αυτό και υπάρχουν αρκετά στοιχήματα για το συγκεκριμένο κόμμα που μπορούν να αποτελέσουν καλή επένδυση. Θυμίζει λίγο τον περσινό ΠΑΟΚ που κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τέλος ένα άλλο στοίχημα που προσφέρεται είναι η πρόβλεψη για το ποσοστό των οικολόγων. Μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου οι εμφανίσεις των στελεχών τους σταμάτησαν απότομα και η σημερινή κατάσταση μόνο υπέρ τους δεν είναι καθώς τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων τους φέρνουν εκτός Βουλής. Με βάση και αυτά τα δεδομένα οι book εμφανίστηκαν διαβασμένοι και προσφέρανε στο Over-Under 2.5% το πιθανό ποσοστό των οικολόγων στις προσεχείς εκλογές. Ίσως το Under 2.5% να είναι μία καλή επιλογή. Απομένει η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για να δούμε αν θα “σκάσει η μπόμπα” και αν τελικά είμαστε μέσα στις εκτιμήσεις μας.

www.betarades.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;