Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες πρεμιέρας

cinema

Από ταινίες των Αλμοδοβάρ, Λι, Έφρον, έως αφιερώματα στον «καλτ» κινηματογράφο, μουσικά φιλμ, ταινίες τρόμου, ντοκιμαντέρ και ελληνικές ταινίες, που διακρίθηκαν σε ξένα φεστιβάλ, περιλαμβάνουν οι «Νύχτες πρεμιέρας» του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες «Αττικόν», «Απόλλων» και «Δαναός».

Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν περισσότερες από 150 ταινίες. Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από σπουδαστές ευρωπαϊκών κινηματογραφικών και δραματικών σχολών, ηλικιών από 18 έως 25 ετών. Στο, επίσης, διαγωνιστικό τμήμα «Μουσική και Φίλμ» η επιτροπή θα συγκροτείται από ξένους κριτικούς, αλλά και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Πετρίδη, τον οποίο τιμά φέτος το Φεστιβάλ.

Εκτός από τα δύο καθιερωμένα χρηματικά βραβεία, ύψους 10.000 ευρώ, φέτος θεσπίζονται ακόμη τρία, ύψους 2.000 ευρώ το καθένα. Πρόκειται για τα:

  • Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα σκηνοθέτη (αρκεί να έχει προβάλει, έστω μια φορά, την ταινία του στο χρονικό διάστημα από 1/9/2008 έως 31/8/2009).
  • Ανδρικής ερμηνείας.
  • Γυναικείας ερμηνείας.

Στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει «μάστερ κλας» του Πήτερ Γκρήναγουεη και του Ζμπίγκινιεφ Ριμπζίνσκι.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ξεχωριστές ταινίες από το ιδιαίτερο «Φεστιβάλ Αναπηρίας», που διεξήχθη τον Ιούνιο, με «ψυχή» της διοργάνωσης τη Μαίρη Παπαλιού.

[photo by jungmoon]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;