Με προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στον Πειραιά

Από nmpardakis 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σε μισθωμένα κτίρια στεγάζονται, σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τα περισσότερα σχολεία – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΣΕΚ, ΣΕΕΚ και ΤΕΕ- του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός της νομαρχίας να επιβαρύνεται ετησίως με 2.500.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μίχα, 79 σχολικά κτίρια έχουν κατασκευαστεί πριν το 1959, ενώ 11 από αυτά έχουν κτισθεί το 19ο αιώνα και με τα παλαιότερα να χρονολογούνται από το 1820.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Νομάρχης Πειραιά έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας να δοθεί στις Νομαρχίες της Αττικής η αρμοδιότητα της κατασκευής σχολικών κτιρίων, η οποία παραμένει κατ’ εξαίρεση στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση» .

Ο κ. Μίχας τονίζει επίσης, ότι οξύτατο παραμένει και το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, αφού οι συσσωρευμένες οφειλές της κυβέρνησης προς τις νομαρχίες όλης της χώρας ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ, ενώ για την νομαρχία Πειραιά το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα 7.000.000 ευρώ.

Πηγή: tvxs.gr