3×3 η Εθνική Ελλάδος | 106 – 80 το Ισραήλ

Από nmpardakis 9 Σεπτεμβρίου 2009

sofo

Το απόλυτο 3×3 είναι γεγονός. Η Εθνική Ελλάδος φόρτωσε μία κατοστάρα το Ισραήλ, άλλαξε πολλές 5άδες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και έπαιξε για ακόμη μία φορά το εντυπωσιακό μπάσκετ που της αρέσει. 106-80 το τελικό σκορ με έναν ξεκούραστο Γιάννη Μπουρούση!

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-21, 42-56, 64-79, 80-106

Ισραήλ (Σερφ): Ροθ, Ναϊμί 5 (1), Μέκελ 4, Λίμοναντ 15 (1), Πνίνι 4, Χαλπερίν 7 (1), Μπερστάιν 8 (1), Ελιγιάχου 21, Μιζράχι, Κοζικάρο 8, Γκριν 8, Ταμίρ.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 12, Μπουρούσης, Ζησης 6, Σπανούλης 18 (2), Καλάθης 5 (1), Φώτσης 16 (4), Πρίντεζης 8, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 10 (2), Κουφός 4, Περπέρογλου 6 (2), Σχορτσιανίτης 16.

Σχορτσιανίτης: «Χαιρόμαστε το παιχνίδι»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δήλωσε ότι: «Η Εθνική συνήθως ξεκινούσε με μια αργούς ρυθμούς, τώρα παίζουμε πιο γρήγορα κι αυτό σου επιτρέπει να βγάζεις το 100% και να χαίρεσαι το παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κόσμο.

Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Χαίρομαι πολύ γιατί με μερικά από τα παιδιά έχουμε μεγαλώσει μαζί στην Εθνική ομάδα. Χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω και βρίσκομαι εδώ.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να τραβήξουν το σκορ. Χθες ο Μπουρούσης, στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο Βασίλης. Τώρα άλλοι. Το καλό είναι ότι όλοι έχουν κάποιο ρόλο και ξέρουν που πρέπει να βρίσκονται μες στο γήπεδο.

Πρέπει να βελτιώσουμε τη συγκέντρωση μας και να συνεχίζουμε να το χαιρόμαστε και να έχουμε την ίδια αλληλοστήριξη.

Στη δεύτερη φάση πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν βλέπουμε σοβαρά. Έτσι είναι τα Ευρωμπάσκετ, όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες.

Βλέπουμε βήμα-βήμα κάθε παιχνίδι και ελπίζουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Καλαμπόκης: «Η άμυνα… τρόπος ζωής»

Ο Γιάννης Καλαμπόκης τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Δεν ήταν καν όνειρο για μένα, αλλά με τον καιρό τα πράγματα ήρθαν καλά. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Παίζουμε καλύτερα στα επίσημα από ότι στα φιλικά κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ήταν δεδομένο ότι θα χρειαστούμε χρόνο γιατί είμαστε νέα ομάδα, με καινούργιο προπονητή.

Να είμαστε ρεαλιστές. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι ένα ανοιχτό Ευρωμπάσκετ με ισοδύναμες ομάδες. Είναι λίγο ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις. Το ζητούμενο είναι αγώνα με τον αγώνα να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερα.

Δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Κάναμε μια καλή επιθετική εμφάνιση, αλλά δεν κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Ήμασταν αδικαιολόγητα χαλαροί στην άμυνα. Και για μας η άμυνα είναι… τρόπος ζωής.

Αυτό που κρατάει η ομάδα είναι πολύ δυνατή της άμυνα με αλληλόκαλυψη, η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις για εύκολο καλάθι. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μια μεγαλύτερη ταχύτητα στο πέντε-εναντίον-πέντε.