Επιπλέον θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας

Από neolaia.gr Team 8 Σεπτεμβρίου 2009

parking-athina

Πόσες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης θα έχει συνολικά από τον Νοέμβρη η Αθήνα; 10,321 είναι η σωστή απάντηση! Ο Δήμος Αθηναίων θα προσθέσει μέσα σε λίγους μήνες 5,721 θέσεις από τις οποίες οι 2.931 θα προορίζονται για τους μόνιμους κατοίκους στις περιοχές: Μέγαρο Μουσικής, γήπεδο Παναθηναϊκού, Γουδή, Ιλίσια, Θησείο.

Μάλιστα ο αναπληρωτής δήματρχος κ. Χρόνης Ακριτίδης δήλωσε πως η πρώτη φάση λειτουργίας των παρκομέτρων που περιλαμβάνει 4,600 θέσεις είναι ιδιαιτερα επιτυχημένη διότι:

  • οι ρύποι των αυτοκινήτων μειώθηκαν έως και 70% στις περιοχές με τα παρκόμετρα
  • ο θόρυβος ελαττώθηκε κατά 1 με 3 ντεσιμπέλ
  • οι οδηγοί που πάρκαραν επί πληρωμή γλίτωναν κατά μέσο όρο έως και 1 χιλιόμετρο άσκοπης μετακίνησης αναζητώντας θέση στάθμευσης

Η επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης θα περιλαμβάνει συνολικά 737 θέσεις για τις μοτοσυκλέτες, 162 θέσεις ειδικής στάθμευσης και 27 θέσεις για ανεφοδιασμό εμπορικών καταστημάτων ή επιχειρήσεων.

Απλά να σας υπενθυμίσουμε πως θα ισχύει η ίδια χρέωση που θα γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 0,50, 1, και 2 ευρώ, ή με τη χρήση πλαστικών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 5, 10, 20 και 50 ευρώ. Η ελεγχόμενη στάθμευση και στις 12 ζώνες θα ισχύει τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα.

Χμ, εσάς πως θα φαίνεται αυτό;