«Ναι» για man to man debate;

Από nmpardakis 8 Σεπτεμβρίου 2009

Θα συμφωνήσουν άραγε; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή που μας πέρασε έριξε την ιδέα στη παρέα.Την επόμενη ημέρα, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ,  η πρότασή του έγινε (σχεδόν) αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Την ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου για το debate μεταξυ των δύο πολιτικών επιβεβαίωσε επίσης και η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή.

Και οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει για ένα «ουσιαστικό» διάλογο ώστε οι πολίτες να επιλέξουν τον «σωστό» που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση.

Για το θέμα ρωτήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Μοναδικός γνώμονας των προτάσεών μας για το ντιμπέιτ είναι η συζήτηση να ενδιαφέρει τον πολίτη», απάντησε. Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι στη Διακομματική θα βρεθεί λύση για τους κανόνες διεξαγωγής της τηλεμαχίας, τόσο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών αλλά και των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών.

Πάντως, η Ιπποκράτους αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του για το πώς πρέπει να γίνεται το ντιμπέιτ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί να γίνει δημόσια με κοινό. Επίσης θα ζητείται να μην πρόκειται για βαρετούς «παράλληλους μονολόγους», αλλά οι δύο αρχηγοί να έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να απαντούν αλλά και να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνονται.

Αντίστοιχες προτάσεις αναμένεται να καταθέσει και η Ρηγίλλης.

Επιτέλους ένας διάλογος με «αίμα». Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα κλασσικά – βαρετά debates του παρελθόντος.

Για να δούμε…