Νίκη και σήμερα, πέρασε στην επόμενη φάση η Εθνική

mpourousis

O εκπληκτικός Μπουρούσης και ο μοναδικός Σπανούλης έδωσαν άλλη μία νίκη στην Εθνική μας σήμερα απέναντι στη Κροατία. Σήμερα κάναμε το 2 στα 2 και όλα είναι σίγουρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις και τα στατιστικά:

Σπανούλης: “Με εκπλήσσει αυτή η ομάδα”

Ο Βασίλης Σπανούλης έπειτα από την δεύτερη νίκη της Ελλάδος στο Eurobasket 2009 τόνισε πως τον εκπλήσσει η Eθνική με την απόδοσή της.

“Ο Μπουρούσης ήταν πραγματικά φανταστικός, αλλά δεν παίζουν μόνο ένας και δύο παίκτες. Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη παίξαμε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορείς επί 40 λεπτά να έχεις τέτοια απόδοση και μάλιστα σε τέτοια φάση.

Η αλήθεια είναι ότι κάναμε το καλύτερό μας ημίχρονο κόντα σε μία πολύ καλή ομάδα, γυρίσαμε την μπάλα, παίξαμε ομαδικά και βρίσκαμε τον ελεύθερο παίκτη. Ήταν ένα ιδανικό ημίχρονο.

Είναι απόλυτα λογικό να έχεις μεταπτώσεις στην απόδοσή σου. Εμείς δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια και την… σπίθα για να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Στην Ελλάδα πάντα κοιτάμε πότε κάτι πήγε άσχημα για το το κρίνουμε. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με την νίκη μας, μείναμε συγκεντρωμένοι, πετύχαμε το “2 στα 2” με φοβερή εμφάνιση και προχωράμε.

Έχουμε μία νέα ομάδα και πλέον από πρώτο αγώνα δείξαμε πως βρίσκουμε την χημεία, όλοι παίζουν καλά και σημασία έχει νίκη. Σε κάθε ματς θα είμαστε καλύτεροι, ενώ χρειαζόμαστε χρόνο. Πραγματικά δεν περίμενα να έχουμε τόσο καλή απόδοση τόσο νωρίς, αυτή η ομάδα με εκπλήσσει.

Κάποιοι είπαν ότι το παχνίδι με τα Σκόπια ήταν εύκολο. Δεν είναι έτσι, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Άλλωστε οι Σκοπιανοί απέδειξαν την αξία τους σήμερα κόντρα στο Ισραήλ.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τους Ιρσαηλινούς σε ένα δύσκολο ματς, θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα. Γίνονται εκπλήξεις σε αυτήν την διοργάνωση. Υπάρχουν 7-8 ομάδες που μπορούν να πάρουν από την πρώτη θέση μέχρι την 8η”.

Μπουρούσης: “Να συνεχίσουμε έτσι”

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ίσως ο κορυφαίος της εθνικής ομάδας στην νίκη με τους Κροάτες, τόνισε όμως χαρακτηριστικά μετά το ματς πως για να παίξει καλά αυτός, πρέπει να παίξει και ο… κοντός για να τον τροφοδοτήσει.

“Μπήκαμε πολύ δυνατά στο ματς όπως και χτες με τα Σκόπια. Στα φιλικά δεν είχαμε καλή, αλλά τώρα βελτιωθήκαμε και έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση.

Για να παίξω καλά εγώ πρέπει να παίξει και ο κοντός, για να μου κάνει την πάσα, αυτός είναι ο συνδυασμός. Ανάλογα με την θέση που θα παίξω θα σουτάρω, αν μου το πει και ο προπονητής”.

Το ότι είχαμε διαφορά στην απόδοσή μας στο πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να μην ξαναγίνει και να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι.

Υπάρχει κάθε μέρα βελτίωση, όμως έπρέπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, ενώ χάσαμε και αρκετά αμυντικά ριμπάουντ.

“Όπως και οι δημοσιογράφοι, κράταγε και εμείς επιφυλάξεις πριν από την διοργάνωση. Κοιτάμε το ματς ξεχωριστά και τώρα έχουμε μπροστά μας το Ισραήλ”.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-15, 52-31, 65-47, 76-68

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 19 (2), Ζήσης 9 (1), Σπανούλης 11 (1), Καλάθης 3, Φώτσης 5, Πρίνετζης 3, Κουφός 10, Περπέρογλου 10 (2), Σχορτσιανίτης 4.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 15 (1), Κους 3, Πόποβιτς 8 (2), Βούισιτς 13 (1), Πρκάτσιν, Ρόζιτς 6 (1), Πλάνινιτς 8, Στόγιτς 3 (1), Λόντσαρ, Μπάνιτς 5, Νίτσεβιτς 2, Κασούν 5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;