Και ο Τσοχατζόπουλος εκτός μάχης

tsoxatzopoulos

Την απόφαση του να μην θέσει υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει:

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλο το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής να με προτείνει ομόφωνα ως υποψήφιο βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές.

Αναγκάζομαι όμως, -παρόλο που τη θεώρησα αυτονόητη προσωπική μου υποχρέωση-, να μην αποδεχθώ την τιμητική αυτή πρόταση. Διαπιστώνουμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, ότι ενώ φουντώνει καθημερινά το κλίμα συμμετοχής, δράσης και αγώνα των μελών, των φίλων και του λαού μας, εμφανίστηκε και πάλι,- ύπουλα και απρόσωπα, όπως το 2007-, το διχαστικό φαινόμενο συκοφάντησης και αμφισβήτησης στελεχών.

Η αβεβαιότητα ή ακόμα και η καθυστέρηση τόσο της άμεσης πολιτικής καταδίκης των φαινομένων αυτών, όσο και της πολιτικής στήριξης των στελεχών μας από το κόμμα, δημιουργούν τον κίνδυνο, με απολίτικες συγκρούσεις εσωτερικά, να υπονομευθεί τελικά η ισχυρή ενότητα και πάλη του ΠΑΣΟΚ και του λαού της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη νίκη. Για αυτό δεν μου επιτρέπεται με τη συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω τέτοια εξέλιξη.

Εξ άλλου στην πορεία 35 χρόνων συμμετοχής μου στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ ,-ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές,1996, 2004 και 2007, όπου κρίθηκε η ενότητα και η προοπτική του-, ουδέποτε η συμβολή μου, όπως όλοι γνωρίζουν, είχε σχέση με λογικές διαπραγμάτευσης ή εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών.

Θεωρώ πρώτη μου ευθύνη να υπερασπιστώ τη νέα μεγάλη νίκη και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Για αυτό δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζω βέβαια σταθερά, στην πρώτη γραμμή, -όπως προχθές με το κοινωνικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη-, σε συστράτευση, συμπόρευση και συμμετοχή στη βάση, με τις κοινωνικές, κομματικές και λαϊκές δυνάμεις, τους πολίτες και τα κινήματα, δυναμώνοντας έτσι τη φωνή και την παρέμβασή τους. Δυνατό «όπλο» λαϊκής στήριξης στη νέα εποχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζω επίσης τον αγώνα μας για ένα δυνατό, δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικό, σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, που θα παράγει πολιτικές, θα κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες και θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντά. Είναι η μόνη εγγύηση για την αυριανή επιτυχή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;