Η Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές

psarouda-anna

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στη Βουλή δεν θα είναι υποψηφία στις προσεχείς εκλογές.

Στην επιστολή της η κα Μπενάκη αναφέρει:

“Αγαπητέ Πρόεδρε,

Έπειτα από εικοσιοκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό σε παρακαλώ πολύ να μη με περιλάβεις στον Συνδυασμό της Α’ Αθηνών για τις Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Σου εκφράζω τις βαθειές ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη, που πάντα μου έδειξες, με κορύφωμα την ανάθεση του υψηλού αξιώματος του Προέδρου της Βουλής. Θεωρώ αυτονόητο να συμπληρώσω, ότι παραμένω στρατευμένη στην Νέα Δημοκρατία και πάντα στη διάθεσή του για όποια επικουρία.

Καλή δύναμη στο τιτάνιο έργο που ανέλαβες και καλή επιτυχία!

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη την ακόλουθη επιστολή:

“Αγαπητή Άννα,

Σέβομαι την απόφασή σου να μην είσαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Θέλω εκ μέρους όλων των Νεοδημοκρατών – και βέβαιος ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων – να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για όσα σημαντικά έχεις προσφέρει στον τόπο και τη δημοκρατία, κυρίως όμως για το παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας που κατέθεσες στα δημόσια πράγματα αυτά τα 28 χρόνια της συνεχούς κοινοβουλευτικής σου παρουσίας.

Είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλής, αλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Γνωρίζω ότι μπορώ να προσβλέπω πάντα στη γνώση και στην εμπειρία σου, κεφάλαια πολύτιμα στην κρισιμότερη μετά τη Μεταπολίτευση εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Με σεβασμό και αγάπη,

Κώστας Καραμανλής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;