Εκτός και ο Βουλγαράκης!

Από nmpardakis 5 Σεπτεμβρίου 2009

ÓÕÍÅÄÑÉÏ ECONOMIST

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα, με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Α΄Αθηνών της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης. Ο ίδιος επικαλέστηκε το «καλό της παράταξης» και κατήγγειλε «πολιτική ανθρωποφαγία».

Εκτιμάται ότι η εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Μεγάρου Μαξίμου να απομακρυνθούν στελέχη τα οποία έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων.

Σημειωτέον, από το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βουλγαράκης δήλωνε ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Ακολουθεί η επιστολή του στον πρωθυπουργό:

«Κύριε Πρόεδρε,

»Στη διαδρομή κάθε πολιτικού, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι.

»Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να αγωνίζομαι για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Να είμαι στρατιώτης της.

»Ειδικά σε αυτή την ιστορική συγκυρία που το κόμμα δίνει μία κρίσιμη μάχη για το εθνικό συμφέρον και το μέλλον της πατρίδας μας, όλοι οι νεοδημοκράτες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για τη νίκη.

»Αυτό θα πράξω και εγώ, όπως από παιδί πάντοτε έκανα στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές της Αθήνας, στη Βουλή και στις κυβερνητικές θέσεις που μου εμπιστευτήκατε.

»Και θα το πράξω με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, αλλά όχι από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή.

»Σε αυτές τις εκλογές, δεν θα είμαι υποψήφιος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας.

»Η απόφασή μου αυτή δε συνιστά ούτε υποχώρηση, ούτε παραδοχή αδυναμίας. Η σχέση μου άλλωστε με τους συμπολίτες μου της Α Αθηνών, είναι συνεχής, στέρεα και αδιατάρακτη.

»Υπαγορεύεται ωστόσο από την πεποίθησή μου, ότι θα πρέπει να κριθώ με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση τα ψεύδη των πολιτικών μου αντιπάλων.

»Αυτό όμως μπορεί να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, προφανώς όχι τώρα και σε καμία περίπτωση, σε βάρος της παράταξης.

»Είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μου και θα ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που χρόνια τώρα έχω με τους Νεοδημοκράτες.»

Υπενθυμίζεται ότι τον εαυτό του έθεσε εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ και ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με την επιλογή του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.