Εκλογές!

Επιβεβαίωσε τα σενάρια περί εκλογών ο πρωθυπουργός, κ.Καραμανλής, με το σημερινό του διάγγελμα, κατά το οποίο ανακοίνωσε την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

«Ήδη οι συνέπειες της κρίσης είναι ορατές», δήλωσε ο κ.Καραμανλής. «Υφίστανται δύο δύσκολα και κρίσιμα χρόνια μπροστά μας. Πρόκειται για μια δύσκολη πραγματικότητα και υφίσταται μόνο ένας δρόμος, να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.» Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι απαιτούνται «γερά θεμέλια που θα μας βγάλουν από την κρίση. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, ανεφάρμοστες υποσχέσεις δε βοηθούν. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα.» 

«Το 2010 θα είναι ένας πολύ δύσκολος αλλά και καθοριστικός χρόνος για την πορεία της οικονομίας», συνέχισε ο κ.Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «αν δε δράσουμε άμεσα, θα υπάρξουν μεγάλοι κίνδυνοι για τη χώρα». Επιπλέον, ο κ.Καραμανλής επεσήμανε ότι οι συνέπειες της κρίσης θα ήταν πολύ χειρότερες αν η οικονομία της Ελλάδας δεν είχε κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. «Ουσιαστικά βήματα προόδου της οικονομίας της χώρας τα τελευταία χρόνια απέτρεψαν τα χειρότερα. Η ανεργία αν και αυξήθηκε, δεν εκτινάχθηκε όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Ωστόσο, την ελληνική οικονομία βασανίζουν παθογένειες δεκαετιών. Και κάνοντας την αυτοκριτική μου, ομολογώ ότι έπρεπε να είχαμε κάνει βαθύτερες τομές», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει καμία αυτοκριτική, παρότι κυβέρνησε τη χώρα εδώ και είκοσι χρόνια και κληροδότησε τη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος».

Τρεις είναι, κατά τον πρωθυπουργό, οι μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία. Πρώτον, ο αυστηρότερος δυνατός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες. Δεύτερον, ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής, την οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως εστία κοινωνικής αδικίας. Τρίτον, οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, με νέες δομές που θα διασφαλίσουν την οικονομική ανάπτυξη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτές οι αλλαγές οφείλουν να γίνουν επειδή τις χρειάζεται ο τόπος και όχι επειδή θα τις επιβάλει η Ε.Ε. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως οι αλλαγές αυτές θα προκαλέσουν αντιδράσεις συμφερόντων, καθώς θα θίξουν προνόμια.

Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητες για την οικονομία της χώρας, τις οποίες και θα παρουσιάσει αναλυτικά στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν ο στόχος μου να γίνουν όλα τα παραπάνω στο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, το Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό το περιβάλλον δεν υπάρχει γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές σε μερικούς μήνες, με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.» Τη στάση του κ.Παπανδρέου ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη», καθώς είναι εκβιαστική και οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πράγμα που είναι «ό,τι χειρότερο για την οικονομία».

Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε απαράδεκτο το σχήμα «δεν ψηφίζω Παπούλια, εκβιάζω εκλογές, και μετά θα τον ψηφίσω». Η συμπεριφορά αυτή καθιστά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αναπόφευκτες εκλογές και οδηγεί τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. «Είναι συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας. Η χώρα δεν αντέχει μια προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο. Αφού η χώρα οδηγείται σε εκλογές σε λίγους μήνες, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, θα παρασυρθούν τα πάντα», κατέληξε.

Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι για να αντιμετωπισθεί η κρίση απαιτείται «σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα». Κατά συνέπεια, είναι αναγκαίο το «ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, ώστε μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Είναι «αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να ταλανίζεται στη δίνη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου», προσέθεσε ο κ.Καραμανλής.

«Εμείς δε θα δώσουμε υποσχέσεις παραπλανητικές κατά την προεκλογική περίοδο», τόνισε ο κ.Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι η θέσεις της Νέας Δημοκρατίας θα αφορούν την οικονομία και τις ουσιαστικές προτάσεις της. «Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο δύσκολο, υπεύθυνο δρόμο, και τον εύκολο δρόμο, αυτόν της άλλης πλευράς. Εμείς επενδύουμε στην ωριμότητά τους. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό που θα διαχειρισθεί τις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις», προσέθεσε ο κ.Καραμανλής.

«Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα παίρνοντας τις ορθές αποφάσεις. Με πίστη στις ιδέες μας και ευθύνη για τον τόπο. Οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν», τόνισε ο κ.Καραμανλής.

«Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή ώστε με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης», κατέληξε ο κ.Καραμανλής.

Update: Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;