Στη Γαλλία ανοίγουν διάλογο με τους νέους, εδώ μας φτύνουν

mat-ximiko

Τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες σε προάστιο του Παρισιού με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού μοτοσικλετιστή μετά από αστυνομική καταδίωξη, έγιναν η αφορμή για να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τρόπους προσέγγισης για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της νεολαίας και των δυνάμεων ασφαλείας ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Brice Hortefeux, ο οποίος είπε ότι οι δύο πλευρές οφείλουν να «πραγματοποιήσουν ένα βήμα ο ένας προς την κατεύθυνση του άλλου».

Ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου μίας ομάδας συμφιλίωσης, η οποία θα συνίσταται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, έναν ψυχολόγο και έναν ανώτερο λειτουργό.

Καθήκον αυτής της επιτροπής θα είναι να επεμβαίνει τακτικά, προκειμένου να εκτονωθούν κρίσιμες καταστάσεις, οι οποίες τείνουν να κλιμακωθούν, ενώ παράλληλα πέντε ομάδες εργασίας πρόκειται να υποβάλλουν εντός διμήνου εκθέσεις για τα θέματα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν.

[Πηγή: Yahoo News]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;