Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο από το Κανάλι της Βουλής

tvbouli

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ομότιμος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης υπέγραψαν χθες -με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και του γενικού γραμματέα της Βουλής Νίκου Στεφάνου- προγραμματική συμφωνία για τη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την προβολή από τον τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής του προγράμματος μαθημάτων που διεξάγονται κάθε εκπαιδευτική περίοδο στη Στοά του Βιβλίου. Στόχος της συνεργασίας είναι η ελεύθερη πρόσβαση στα μαθήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου όλων όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, σε κάθε περιοχή της χώρας μας.

O κ. Σιούφας δήλωσε:

Από την πλευρά του ο κ.Σιούφας δήλωσε: «Το θεωρώ ως πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί ο χώρος της παιδείας, της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και γενικότερα δραστηριότητες σημαντικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, θα παρουσιάζονται σ’ ένα πολύ ευρύτερο κοινό μέσω και της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου της Βουλής. Αυτό είναι ένα ακόμη ξεκίνημα, μαζί με τις άλλες προγραμματικές συμφωνίες που έχει κάνει η Βουλή και ο Τηλεοπτικός και Ραδιοφωνικός Σταθμός της. Βεβαίως, ο κ. Μπαμπινιώτης δεν συνεργάζεται μόνο σε αυτόν τον τομέα με τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως είναι γνωστό, είναι επίσης Πρόεδρος του Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» που ξεκινούμε την ερχόμενη Παρασκευή και είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί έχουμε μια κορυφαία ακαδημαϊκή αλλά και πνευματική προσωπικότητα που ηγείται αυτού του προγράμματος, όπως και οι δύο προηγούμενοι Πρόεδροι από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του. Παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου υπογράψαμε μια ακόμα συμφωνία, με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου κι εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να ενημερώνουμε τους φοιτητές του, αλλά και το πολύ κοινό, με επιλεγμένες παρουσιάσεις από το επιστημονικό δυναμικό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και βεβαίως να υπενθυμίσω την αποδοχή της πρότασής μας από τον Υπουργό Παιδείας, να ανοίξει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στα παιδιά των Ελλήνων της Διασποράς σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα ακόμη διεθνές πανεπιστήμιο της χώρας μας».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

«Ο στόχος της διά βίου εκπαίδευσης, ο στόχος μιας κοινωνίας για όσο το δυνατόν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, μιας κοινωνίας ελεύθερης για τους πολίτες, ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος μας. Έτσι λοιπόν, κάθε τέτοια πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση όχι απλώς είναι αξιέπαινη, είναι εξαιρετικά σημαντική, έχει ουσία και περιεχόμενο».

Ο καθηγητής κ.Μπαμπινιώτης σημείωσε:

« Έχουμε ξεκινήσει από το 2007 αυτούς τους κύκλους στους οποίους διδάσκουν πανεπιστημιακοί καθηγητές με μία ποικιλία θεμάτων. Να πω μόνον ότι για τον 9ο κύκλο, που αρχίζει τον ερχόμενο Οκτώβριο, διδάσκουμε εγώ για τη διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο, ο Καθηγητής Παρασκευόπουλος για τη δημιουργική σκέψη στο σχολείο και στην οικογένεια, ο Αλέξης Δημαράς για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην παιδεία, επίσης ο Καθηγητής Λαμπρινουδάκης, ο Μανώλης Κορρές και μία σειρά από άλλους για τη διαχείριση των μνημείων μας με αναφορά στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο, καθώς και ο Στάικος και μια σειρά από άλλους για το θέμα του βιβλίου και της βιβλιοθήκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;