Πάμε σχολείο με λαπτοπ;

Από neolaia.gr Team 31 Αυγούστου 2009

PD*28816608

Από την επόμενη σχολική χρόνιά, 120,000 μαθητές της πρώτης Γυμνασίου θα μπορέσουν να αποκτήσουν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές.  Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας προωθούν το σχέδιο το οποίο αντικαθιστά τις τσάντες με laptop και τα βιβλία με memory stick.

Με ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ που θα διανεμηθεί τις πρώτες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα μπορούν να αγοράσουν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών υπολογιστή ίσης αξίας. Μαζί με τους υπολογιστές θα παραλάβουν και το αντίστοιχο λογισμικό, που θα αντικαταστήσει τα βιβλία. (ελπίζουμε μόνο να έχουν βρει κάτι πιο δημιουργικό απο το να βλέπουν απλά τα παιδιά τα βιβλία σε .pdf μορφή)

Λογισμικά έχουν είδη ετοιμαστεί για τις τάξεις του δημοτικού ενώ επόμενος στόχος, μετά την 1η Γυμνασίου, είναι οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και το Λύκειο.

Πάντως, ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σωτήρης Γκλάβας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως σε πρώτη φάση θα διδάσκονται μέσω υπολογιστή η ιστορία, η γλώσσα, η γεωγραφία, τα μαθηματικά και η φυσική

Εκτός από τους μαθητές, κουπόνια θα μοιραστούν και σε 5.000 – 10.000 καθηγητές οι οποίοι θα κάνουν το μάθημα τους μέσω του υπολογιστή.

[Πηγή: Trianta, Skai.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ