Τα μέτρα της κυβέρνησης

Την εξειδίκευση των μέτρων έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι όπου υπήρχε δάσος θα παραμείνει δάσος. Δεν ξέρω εύκολο να το λες. Είναι πολλές χιλιάδες τετραγωνικά!

Ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, όπως και στην Πάρνηθα, όπως και τα έργα που αφορούν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα προχωρήσει σε άμεση αεροφωτογράφιση των περιοχών που κάηκαν, ώστε η εικόνα να είναι αναλυτική και λεπτομερής.

Σχετικά με μέτρα:

  • Θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οικιών που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Για οικίες μέχρι 120 τετραγωνικά μέτρα, η κρατική ενίσχυση θα είναι 750 ευρώ το τετραγωνικό.
  • Για επισκευές σε οικίες το πόσο θα φτάνει τα 750 ευρώ ανά τετραγωνικό
  • Δεν αποζημιώνεται καμία αυθαίρετη οικία
  • Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3,3 εκατ, ευρώ προς τους ΟΤΑ και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Αττικής.
  • Με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα σπεύσουν για την καταγραφή του ζωικού, φυτικού και πάγιου κεφαλαίου που υπέστη ζημιά, ώστε να αποφασιστούν και οι ανάλογες αποζημιώσεις.
  • Το υπουργείο Οικονομίας εκτίμησε ότι δεν προκύπτουν ζημιές για επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον προκύψουν ζημιές η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;