Ο Σωτήρης Κυργιάκος στο Λιμάνι!

Από neolaia.gr Team 19 Αυγούστου 2009

sotiris-kyrgiakos

Τα τυπικά απομένουν όπως φαίνεται για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του διεθνή Έλληνα κεντρικού αμυντικού, Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Λιμανιού δίνει 3,000,000 ευρώ για να αποκτήσει τον αμυντικό της ΑΕΚ και όπως φαίνεται σήμερα ή αύριο ο παίχτης «πετάει» για το νησί ώστε να υπογράψει 😉

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα:

«Στη ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ, παίρνοντας πάντα το κόστος της κάθε επιλογής μου όποιο κι αν ήταν αυτό. Έτσι έμαθα. Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσα ότι είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι έτσι ακριβώς ήταν. Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση που δέχτηκα στην καριέρα μου, ακυρώνει τα λεγόμενά μου. Έτσι είναι η ζωή. Πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια.

Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της ΑΕΚ πως την Δευτέρα το βράδυ δέχτηκα πρόταση από την Λίβερπουλ. Πρόταση που έκανα δεκτή. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι αυτή η πρόταση ήρθε στο χειρότερο χρονικά σημείο για την ομάδα δεδομένων των κρίσιμων παιχνιδιών ενόψει του Europa League. Το γεγονός όμως να παίξω στην Liverpool είναι πρόκληση για μένα. Έχω λάβει την τελική μου απόφαση παρ΄ όλες τις πιέσεις που δέχτηκα από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας. Θέλω να τονίσω εδώ πως ο πρόεδρος, ο προπονητής και η διοίκηση έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν. Αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παίρνοντας το κόστος της επιλογής μου.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε τόση αγάπη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, τον προπονητή και την διοίκηση για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα. Καταλαβαίνω ότι μετά από αυτή την δήλωση μου η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ είναι όμως μεγάλη ομάδα. Της εύχομαι καλή επιτυχία και να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της. Πάντα στην καρδιά μου θα υπάρχει μια θέση για την ΑΕΚ και τον κόσμο της».

Η απάντηση της ΑΕΚ

Κατόπιν της σημερινής έκτακτης δήλωσης του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι:

α) Η θέση της διοίκησης, όπως είχαμε δηλώσει επανειλημμένα, ήταν και παραμένει ότι δεν θα παραχωρηθεί κανένας παίκτης του βασικού κορμού της ομάδας εκτός αν ο ίδιος το θελήσει και ότι θα πραγματοποιηθούν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις για την ενίσχυσή της. Αυτή η δέσμευση τηρήθηκε στο ακέραιο μέχρι και σήμερα, όταν ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου και της σφοδρή του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, δεδομένης της πρότασης που δέχθηκε από τη Liverpool FC.

β) Η στάση του παίκτη μας Σωτήρη Κυργιάκου με τη σημερινή του δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι για κατανοητούς επαγγελματικούς λόγους δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί μας και ότι έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, παρ’ όλες τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον προπονητή για να αλλάξει την απόφασή του. Σεβόμαστε την απόφασή του και όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κρατά με το ζόρι κανέναν παίκτη που θέλει να φύγει, όποιος κι αν είναι αυτός και για οποιοδήποτε λόγο. Αλλά κανένας δεν θα φεύγει ποτέ πια από την ομάδα, χωρίς να ικανοποιείται στο ακέραιο η ΑΕΚ.

γ) Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της επικείμενης αποχώρησης του Σωτήρη Κυργιάκου είναι η χειρότερη δυνατή για την ομάδα μας, αλλά μετά τη δήλωσή του δεν είχαμε περιθώρια αναβολής αποφάσεων. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας μας. Μεθαύριο δίνουμε έναν κρισιμότατο αγώνα στη Ρουμανία και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

δ) Τη χρονική αυτή στιγμή δεν υπάρχει καμία τελική συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Liverpool FC. Δεδομένης όμως της στάσης του ποδοσφαιριστή, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

ε) Δεδομένων των ανωτέρω ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος τέθηκε και με τη δική του σύμφωνή γνώμη εκτός της αποστολής της ομάδας για τον αγώνα με τη Βασλούι στη Ρουμανία.

στ) Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ιστορική Liverpool και η ΑΕΚ ποτέ δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξη της πορείας ενός ποδοσφαιριστή σαν το Σωτήρη Κυργιάκο, αλλά εμείς είμαστε ΑΕΚ και μόνο η ΑΕΚ μας ενδιαφέρει.

ζ) Τέλος, ενημερώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ότι είμαστε σε συνεννόηση με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, όπου αυτό απαιτείται. Η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι ήδη σε αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων για την αναπλήρωση του κενού του Σωτήρη Κυργιάκου και όχι μόνο και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο και προπάντων πάνω από όλους και όλα. Υπήρχε και θα υπάρχει πριν και μετά από όλους μας και δεν εξαρτάται από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ