Ξεκινούν σε 33 κολέγια οι έλεγχοι της Επιτροπής Αξιολόγησης

Από nmpardakis 17 Αυγούστου 2009

College

Το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει -για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου- εντατικούς επιτόπιους ελέγχους στα 33 κολέγια που εξασφάλισαν στα τέλη Ιουνίου άδεια ίδρυσης και εισέρχεται στην τελική ευθεία για την έκδοση του ΠΔ, το οποίο αφορά περίπου 25.000 παλαιούς αποφοίτους αλλά και 4.000 εν ενεργεία σπουδαστές.

Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΠΘ προβλέπει ολοκλήρωση των ελέγχων έως και τις 31 Αυγούστου, αν και θεωρείται από πολλούς ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα στην περίπτωση που γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ελέγχου και Αξιολόγηση των Κολεγίων έχει χωριστεί σε τρεις ομάδες, προκειμένου να «μοιράσουν» τη δουλειά και να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι έλεγχοι.

Στο μυαλό των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Παιδείας υπάρχει βέβαια και η σκέψη της παράτασης των ελέγχων για όσο διάστημα χρειαστεί, αν και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν και οι εγγραφές των σπουδαστών και εν συνεχεία τα μαθήματα (λίγο μετά τις 15 Οκτωβρίου).

Τέλος, δημοσιέυματα Κυριακάτικων εφημερίδων έκαναν λόγο για ακόμα 11 κολλέγια που ενδέχεται να πάρουν την άδεια ίδρυσης μέχρι τότε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το χειμώνα θα  υπάρχει μεγάλη κόντρα της κυβέρνησης με πανεπιστημιακούς και φοιτητές… Οι νέοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αφού αισθάνονται πως τα διπλώματά τους χάνουν ουσιαστικά την αξία τους.

[Πηγή: Έθνος]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ