7.400 οι θέσεις για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Από neolaia.gr Team 10 Αυγούστου 2009

Τις 7.400 θα φτάσουν φέτος οι θέσεις για τα 32 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Οι 4.200 θέσεις θα διατεθούν για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα και οι 3.200 θέσεις για τα 26 μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι θέσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν με απόφαση του ΥΠΕΠΘ εντός του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, έχει αποφασιστεί η δημιουργία επιπλέον 320 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Για την επιλογή και την εγγραφή των ενδιαφερομένων στις εν λόγω θέσεις ισχύουν οι ίδιες διαδικασίες και προϋποθέσεις, οι οποίες ισχύουν και για τους λοιπούς υποψηφίους που εγγράφονται στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ.

Επίσης, οι θέσεις των προπτυχιακών φοιτητών που εμπίπτουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες φέτος ανέρχονται σε 126.

Στο ΕΑΠ η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ η έναρξη των σπουδών για τα προαναφερόμενα προγράμματα θα γίνει το φθινόπωρο του 2010. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μόνο για ένα πρόγραμμα.