Προτελευταίοι στην ΕΕ οι Έλληνες στη χρήση του διαδίκτυου

Από nmpardakis 5 Αυγούστου 2009

diadiktyo

Μόλις το 23% των Ελλήνων είναι συχνοί χρήστες του ίντερνετ ενώ το 56% δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, τη στιγμή που το 43% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν το Ιnternet σε καθημερινή βάση και το 80% εξ αυτών μέσω σύνδεσης υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε εχθές, η Ελλάδα με το πενιχρό ποσοστό του 23% καθημερινών χρηστών του διαδικτύου κατατάσσεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ, με τελευταία τη Ρουμανία. Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως πχ. το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων στο ίντερνετ φαίνεται να επικεντρώνεται στην αναζήτηση πληροφοριών, την ανάγνωση των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων καθώς και την παρακολούθηση ταινιών, αλλά και το κατέβασμα μουσικής.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η διάθεση κρατικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου για τους πολίτες και τις εταιρείες είναι κατώτερη του κοινοτικού μέσου όρου και δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ