Οριστική και… δεκαετής συμφωνία Microsoft-Yahoo

microsoft-yahoo

Πριν δέκα μέρες περίπου μιλούσαμε για συναντήσεις κορυφαίων στελεχών των δύο εταιριών, άλλα σήμερα πρέπει να μιλάμε για οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Microsoft και Yahoo! Αυτή αφορά τις δύο διαφορετικές υπηρεσίες αναζήτησης που διαθέτουν και πλέον θα γίνουν μία σε μια κίνηση με σαφή στόχο: το Νο2 ενώνεται με το Νο3 για να πλήξει όσο το δυνατόν περισσότερο το Νο1, που δεν είναι άλλη από την Google!

Η λέξη Google δεν αναφέρθηκε πουθενά στην επίσημη ανακοίνωση, όμως υπονοήθηκε. Αυτό στο οποίο δόθηκε σημασία είναι τα οφέλη που θα αποκομίσουν, όχι μόνο οι χρήστες άλλα και οι διαφημιστές που πλέον θα πρέπει να προσεγγίζουν όχι δύο διαφορετικές δυνατές μονάδες για διαπραγματεύσεις, άλλα μόνο μία, ακόμα κι αν αυτή θεωρητικά είναι δυνατότερη, με ότι αυτό σημαίνει στους όρους του παιχνιδιού.

Η διάρκεια της συμφωνίας είναι επίσης αξιοσημείωτη. Η Microsoft απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης των τεχνολογιών αναζήτησης της Yahoo για τα… επόμενα δέκα χρόνια! Καθόλου μικρό διάστημα αν αναλογιστεί κανείς την “ηλικία” του ίντερνετ και το τι τεχνολογίες και καινοτομίες (ελπίζουμε πως) θα δούμε σε αυτό το διάστημα.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με λεπτομέρειες της συμφωνίας ωστόσο στο τέλος αξίζει να σημειώσουμε και το όφελος κάθε εταιρίας. Έτσι η Microsoft προβλέπει πως θα κερδίζει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων της κατά 200 εκατομμύρια δολάρια και η Yahoo, πως θα έχει κέρδη της τάξης των 275 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

[Πηγή: away.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;