Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το International Baccalaureate

Από nmpardakis 9 Ιουλίου 2009

Ύστερα από την ολοκλήρωση των ερευνών για το θέμα της διαρροής των θεμάτων, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Απολυτηρίου Baccalaureate σε 10 από τα 11 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας που παρέχουν το πτυχίο.

Σε αντίθεση με τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, καθηγητής του οποίου φέρεται να έχει διαρρεύσει τα θέματα, για τα αποτελέσματα έχουν ήδη ενημερωθεί τα εκπαιδευτήρια Δούκα, Γείτονα, Κωστέα – Γείτονα, Παναγιωτοπούλου, το Κολέγιο Ψυχικού, η σχολή Μωραΐτη, και τα σχολεία St Catherine’s, Tasis Hellenic, Acs και Campion.

Ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate απέστειλε στα εκπαιδευτήρια για τα οποία ολοκλήρωσε τις έρευνες την εξής επιστολή: «Οι έρευνές μας έχουν φθάσει σε ένα στάδιο που μας επιτρέπει τώρα να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα για τους σπουδαστές του σχολείου σας. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την έρευνα, που θα συνεχιστεί έως ότου καθορίσουμε τις περιστάσεις που οδήγησαν στη δυσφήμηση των εξετάσεων IB». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται το ενδεχόμενο διαρροής και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι ήδη απο το Φεβρουάριο του 2009, ο Περιφερειακός Διευθυντής του International Baccalaureate από τη Γενεύη με επιστολή του σε όλα τα σχολεία ζητούσε συνάντηση με του διευθυντές, καθώς όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια εξεταστικών περιόδων Μαΐου 2007 και 2008 το IB έλαβε διάφορους μη επιβεβαιωμένους ισχυρισμούς ότι ένας μικρός αριθμός δασκάλων σε σχολεία στην Αθήνα δεν ενεργούσε απολύτως επαγγελματικά.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, με ανακοίνωσή του, καυτηριάζει τυχόν διαρροή ή απόπειρα διαρροής θεμάτων. Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε για το θέμα προκαταρκτική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ