Μεγάλη απάτη με τα θέματα του International Baccalaureate

Από nmpardakis 6 Ιουλίου 2009

ibo

Πρωτοφανής υπόθεση διαρροής θεμάτων στις εξετάσεις του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate), αποκαλύφθηκε σήμερα. Πρόκειται γα ένα από τα πλέον ακριβά και περιζήτητα προγράμματα σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διεθνούς επιπέδου που προσφέρουν πολλά ιδιωτικά σχολεία και στην Ελλάδα.

Εξαιτίας της έρευνας που γίνεται για την πιθανολογούμενη διαρροή, η οποία αποδίδεται σε Έλληνα εκπαιδευτικό και πρώην υπεύθυνο ΙΒ μεγάλου ιδιωτικού σχολείου στα κεντρικά γραφεία του διεθνούς Οργανισμού ΙΒ στη Γενεύη της Ελβετίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων από την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έπρεπε να ανακοινωθούν χθες.

Αποτέλεσμα είναι, από χθες να κυκλοφορούν έντονες φήμες μεταξύ των αποφοίτων του προγράμματος, το οποίο προσφέρουν μόλις 13 Ελληνικά ιδιωτικά σχολεία, ότι οι φετινοί υποψήφιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των πανεπιστημίων (όλα μεγάλου κύρους και φήμης) που έχουν επιλέξει, αν δεν ανακοινωθούν έγκαιρα τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Υπάρχει κίνδυνος δηλαδή αν δεν ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα να χάσουν τις φετινές εγγραφές οι Έλληνες υποψήφιοι.

Πάντως τα εκπαιδευτήρια του Κωστέα Γείτονα, τα οποία είναι ένα απο τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδος που εφαρμόζουν το ibo, ανακοίνωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ