Κοντά στους νέους η Aegean

aegean-air

Η Aegean κάνει μια πολύ ωραία κίνηση προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους των νησιών μας, να επισκεφτούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και να ταξιδέψουν δωρεάν από το τόπο διαμονής τους ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη πολιτιστική μας κληρονομιά! Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Aegean, με αίσθημα υπερηφάνειας και κοινωνικής ευθύνης, ενισχύει την Ελληνική περιφέρεια προσφέροντας τη δυνατότητα τους νέους των νησιών μας να επισκεφτούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Χιλιάδες μαθητές της Γ’ Γυμνασίου θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Αθήνα από τον τόπο διαμονής τους, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του νέου Μουσείου και να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean – Κοντά στους Νέους», περισσότεροι από 10.000 μαθητές από 208 διαφορετικά Γυμνάσια της νησιωτικής Ελλάδας, θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα με τους συνοδούς – καθηγητές τους ώστε να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα, εφόσον τύχει της έγκρισης και συνδρομής των αρμοδίων υπουργείων, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2009 και αφορά όλους τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2009-2010. Τα νησιά μας, τα σχολεία των οποίων αφορά το πρόγραμμα, είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λέσβος, η Λήμνος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Χίος, καθώς και όποια νησιά των άγονων γραμμών προστεθούν στο δίκτυο της AEGEAN, από 1/10/09.

Η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση και πολύτιμη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να μη χρεωθούν τα τέλη αεροδρομίων στoυς μαθητές στις συγκεκριμένες πτήσεις καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού .

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Η Aegean στέκεται δίπλα στους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας γίνεται πράξη φέρνοντας κοντά στους ανεκτίμητους θησαυρούς του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, χιλιάδες μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπλήρωμα στη σχολική τους ύλη αλλά και μια ευκαιρία να αισθανθούν υπερήφανοι, τόσο για την ιστορία όσο και για το παρόν της χώρας μας. Το πρόγραμμα «Aegean – Κοντά στους Νέους» αποτελεί μία δέσμευση όλων εμάς στην Aegean, μια δέσμευση που κάνουμε πραγματικότητα κάθε ημέρα».

Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και δεδομένης της θετικής ανταπόκρισης των αρμόδιων Υπουργείων, θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος σε Συνέντευξη Τύπου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μία εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Aegean θα φέρει εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο.

H Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ έχει αυξανόμενη παρουσία στις διεθνείς προγραμματισμένες πτήσεις, μεταξύ της Ελλάδας και προορισμών της Ευρώπης και των γειτονικών χωρών. Το 2008 η Aegean μετέφερε 6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2007. Η εταιρεία έχοντας παραλάβει ήδη 21 ολοκαίνουργια Airbus 320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 31 αεροσκαφών με μέση ηλικία τα 2 έτη, στις προγραμματισμένες πτήσεις της. Η Aegean καλύπτει 48 τακτικά δρομολόγια εσωτερικιού και εξωτερικού εκτελώντας συνολικά 200 πτήσεις την ημέρα. Η Aegean έχει γίνει αποδεκτή και είναι σε διαδικασία ένταξης στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, στην STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 10 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τoν European Regions Airline Association (ERA) σε αναγνώριση της απόδοσής της, της εμπορικής επιτυχίας και της αφοσίωσης της στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η Aegean έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο σπουδαιότερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;