Μετά τις Πανελλήνιες τι;

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Με βάση τις βαθμολογίες, οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση εάν έχουν επιτύχει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών στο τέλος Αυγούστου.

Από την 1η έως και την 20ή Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Και μετά τις Πανελλαδικές τι; Καταρχάς διακοπές! Η ξεκούραση είναι απαραίτητη μετά από τη μεγάλη προσπάθεια.

Όσοι από τους υποψηφίους τελικά δεν καταφέρουν να εισαχθούν στα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν πρέπει να απογοητευτούν. Η ζωή τώρα ξεκινά και μια «αποτυχία» στις εισαγωγικές εξετάσεις δεν σημαίνει τίποτα. Το σημαντικό είναι να ξέρει κάποιος τι θέλει να κάνει και, αν το επιθυμεί πολύ, θα βρει τελικά τον τρόπο να το πετύχει.

Σε περίπτωση μη εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν καταρχάς την επιλογή να προσπαθήσουν ξανά να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να «χάσουν» έναν χρόνο για διάβασμα και την πιθανότητα να μην επιτύχουν την εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών, που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων σπουδών. Κατάρτιση υψηλού επιπέδου και δυνατότητα πρακτικής άσκησης προσφέρουν τα ΙΕΚ ή αλλιώς δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επίσης, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) ή αλλιώς κολέγια προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών, πολλές φορές σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, με θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα για σπουδές στο εξωτερικό, όπου προσφέρονται προγράμματα σε πλήθος ειδικοτήτων από μια μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικών οργανισμών. Η εμπειρία του εξωτερικού θα σας δώσει και πολλά ερεθίσματα σε σχέση με την κουλτούρα άλλων λαών.

Είναι χρήσιμο η επιλογή σας να γίνει μετά από πολύ σκέψη, καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν και γενικά της πορείας σας τα επόμενα χρόνια. Έτσι η απόφαση που θα πάρετε πρέπει να είναι αποτέλεσμα ορθολογικής κρίσης ανάλογα με τις προτεραιότητές σας και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Καλή Επιτυχία όποια και αν είναι η επιλογή σας!

www.look4studies.com
Εδώ θα βρείτε όλους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και τα προγράμματα που προσφέρουν, με αναλυτικές περιγραφές, κριτήρια εισαγωγής και πρόσθετες πληροφορίες. Έτσι, έχοντας συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα μπορέσετε να πάρετε την πιο κατάλληλη απόφαση για τις σπουδές σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;