Κουκούλα γιοκ

Από nmpardakis 25 Ιουνίου 2009

Κουκουλα

Η κυβέρνηση (μαζί με το ΛΑΟΣ, εννοείται) ψήφισε χθες τις διατάξεις του νομοσχεδίου που οδηγούν στην ποινικοποίηση της κουκούλας, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που επέμεινε ότι η αυστηροποίηση του νόμου δεν θα επιφέρει και λύση του προβλήματος.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προέβλεψε ότι όχι μόνο «δεν θα αντιμετωπιστεί το κακό, αλλά αντίθετα θα δημιουργηθεί κίνημα συμπαράστασης υπέρ των κουκουλοφόρων» εξαιτίας των βαρύτατων ποινών (κάθειρξη έως 10 έτη) που προβλέπει το νομοσχέδιο.

«Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που κατατείνει στην εξαφάνιση της βίας των κουκουλοφόρων», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, «αλλά δεν συναινούμε στην απατηλή εντύπωση ότι με τη θέσπιση επιβαρυντικών διατάξεων θα συλληφθούν οι κουκουλοφόροι. Δεν μας λείπουν οι ποινικές διατάξεις, αλλά η ικανότητα σύλληψης και παραπομπής των κουκουλοφόρων στο ακροατήριο. Αλλά εσείς είστε σκληροί στα λόγια και ανύπαρκτοι στις πράξεις», κατέληξε.

Τις θέσεις του αλλά και την κριτική κατά τη κυβέρνησης απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, αντιτείνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση με τη στάση της κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αλληλεγγύη προς το νοσηρό φαινόμενο των κουκουλοφόρων.

Το κυβερνητικό στέλεχος δεν ξέφυγε ωστόσο και από την πολύωρη κριτική που του επιφύλαξαν τα κόμματα της Αριστεράς.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. στρέφεται ευθέως κατά του λαϊκού κινήματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Εξέφρασε επιπροσθέτως την άποψη ότι στο μέλλον οι απαγορεύσεις θα αυξηθούν περαιτέρω.

«Κοροϊδία» σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, που από την μια καλεί τους βουλευτές στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να συζητήσουν για θέματα της αστυνομίας και από την άλλη ψηφίζει τέτοιες ρυθμίσεις. Παραλλήλισε δε τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου με τον νόμο περί τεντιμποϊσμού. Και κατέληξε: Δεν μπορούμε να έχουμε ένα δίκαιο, το οποίο είναι επικοινωνιακό, απαντάει απλώς σε πιέσεις τις στιγμής, δεν βλέπει τις αιτίες και τελικά γίνεται επικίνδυνο».

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αλλά και οι βουλευτές του κόμματός του ζήτησαν τη μετατροπή του αδικήματος της κουκούλας σε ιδιώνυμο.(στη κοσμάρα τους)

[Πηγή: enet.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ