Σκηνές βαρβαρότητας εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

varvarotita-ksilo-mixanaki-metanastes

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! Δύο νεαροί αγρότες χτύπησαν, έδεσαν και έσυραν με το μηχανάκι τους τους μετανάστες, ισχυριζόμενοι ότι προσπάθησαν να τους κλέψουν τρία αρνιά από τη στάνη τους!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου, «οι αγρότες της περιοχής πήραν τον νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με τον δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν στο δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημά τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μετανάστες σώθηκαν μετά την επέμβαση των αστυνομικών που συνέλαβαν τόσο τους δύο αγρότες, ηλικίας 31 και 24 ετών.

Από την πλευρά των δύο Ελλήνων συλληφθέντων, ο δικηγόρος τους κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, σχολιάζοντας την υπόθεση, έδωσε μία άλλη διάσταση και ανέφερε χαρακτηριστικά (αλλά και προκλήτικά):

«Οι πελάτες μου προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το έντονο πρόβλημα της ζωοκλοπής, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν κλαπεί από το στάβλο τους 13 αρνιά και αμέσως πριν από το συμβάν άλλα τρία. Προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.

Όταν τους αντιλήφθηκαν θέλησαν να τους οδηγήσουν στην Αστυνομία. Εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται ότι θα ήταν προτιμότερο να τους συλλάβει η Αστυνομία, ενώ δεν προέβησαν σε άλλη πράξη εναντίον τους και ουδεμία σωματική βλάβη προκάλεσαν σε αυτούς. Αντιμετωπίζουν και αυτοί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και η κλοπή ζώων από τον περιορισμένο αριθμό που διαθέτουν προς βιοπορισμό, δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Αισθανόμενοι ότι βάλλονται, θεώρησαν ότι πρέπει να ανακαλύψουν μόνοι τους ποιοι ήταν οι δράστες και τους καταλάβουν επ’ αυτοφώρω, με σκοπό να τους οδηγήσουν στην Αστυνομία. Σέβονται και έχουν μέχρι σήμερα αρμονική συνύπαρξη στην περιοχή, με όλους τους αλλοδαπούς, νόμιμους ή παράνομους και δεν κινήθηκαν σε καμία περίπτωση από οποιοδήποτε ρατσιστικό κίνητρο, παρά μόνο να προστατεύσουν την περιουσία τους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;