Νεκρός αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής από πυρά αγνώστων στα Πατήσια

Από nmpardakis 17 Ιουνίου 2009

dolofonia-astynomikou

Νεκρός έπεσε ύστερα από επίθεση αγνώστων που δέχθηκε στις 6:20 αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, που φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη για τον ΕΛΑ, στον πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα, φρουρούσε την Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά, κατηγορούμενου στην υπόθεση του ΕΛΑ.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις των αστυνομικών που φρουρούσαν τη μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ, καθώς πραγματοποίησαν την επίθεση λίγο μετά την αλλαγή της βραδινής βάρδιας, καθώς τα βράδια είχαν υπηρεσία δύο αστυνομικοί, ενώ το πρωί μόνο ένας.

Ο 40χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, δέχθηκε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς από δύο ή τρία όπλα, στο στήθος και το κεφάλι, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, έξω από την οικία της κ. Κυριακίδου. Ο αστυνομικός βρέθηκε με την πόρτα του υπηρεσιακού του αυτοκινητου ανοικτή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι δράστες ήταν συνολικά 4 εκ των οποίων οι 2 κινήθηκαν πίσω από το περιπολικό και εκτέλεσαν τον 40χρονο.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ μεταβαίνει ιατροδικαστής. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.