Περνά στη Fiat η Chrysler

Από nmpardakis 14 Ιουνίου 2009

fiat-chrysler1
Θέμα λίγων ημερών θεωρείται πλέον η επισημοποίηση της συγχώνευσης Chrysler-Fiat, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει τις εφέσεις που υπέβαλαν το υπουργείο Οικονομικών της Ιντιάνα αλλά και πιστωτές. Η δοκιμαζόμενη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει λάβει μέχρι στιγμής κρατική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων, θα βγει σταδιακά από το καθεστώς πτώχευσης, στο οποίο εισήλθε στα τέλη Απριλίου.

Η Fiat θα αποκτήσει αρχικά το 20% των μετοχών της Chrysler, στην οποία θα προσφέρει ως αντάλλαγμα την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να κατασκευάσει μικρά και οικονομικά μοντέλα. Το ποσοστό της Fiat θα ανέλθει σταδιακά στο 35%, με το 10% να ανήκει στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά και το υπόλοιπο 55% στο συνδικάτο εργαζομένων UAW.

Η Chrysler αναμένεται να κλείσει 8 εργοστάσια της και εκατοντάδες αντιπροσωπείες, εξέλιξη που θα προκαλέσει απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Είμαστε ικανοποιημένοι που η συμμαχία Chrysler-Fiat θα γίνει πραγματικότητα, επιτρέποντας στην Chrysler να καταστεί ανταγωνιστική και βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Τα πάντα όλα για το αυτοκίνητο»; ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ