Κυβέρνηση Καραμανλή – Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Παπανδρέου;

Από nmpardakis 14 Ιουνίου 2009

Να ζεί κανείς ή να μη ζει; Κυβέρνηση Καραμανλή – Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Παπανδρέου; Παρόμοια ερωτήματα δεν είναι αυτά; Πάντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνει και νέο προσκλητήριο στον πρωθυπουργό μας για να συμπράξει πριν τις νέες εκλογές με τον ΛΑΟΣ. Άλλωστε όπως αναφέρει ο Γιώργος Καρατζαφέρης πολλοί βουλευτές της ΝΔ, που φοβούνται για την επανεκλογή τους, θα προσχωρήσουν στο δικό του κόμμα, έτσι και αλλιώς. Eίναι τόσο γλυκιά η καρέκλα της Βουλής τελικά; (είτε ανοιχτή είτε κλειστή).

Καλά δεν είναι και απίθανο όμως… την ίδια ώρα που τα έλεγε αυτά ο Καρατζαφέρης ο Γιάννης Μανώλης έκανε την δική του πρόταση, μέσω της Real News. Πρότεινε λοιπόν τη «συγχώνευση» του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ και τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα πριν από τις εκλογές. (ναι μάλλον είναι τόσο γλυκιά)

Στην ίδια ακριβώς εφημερίδα διαβάζουμε και τα λόγια του Καρατζαφέρη: «Τον κ. Παπανδρέου τον κουβαλάει στην πλάτη του ο κ. Καραμανλής. Έρχεται στην εξουσία από τα ανομήματα των συνεργατών του Καραμανλή, από τη συγκάλυψη Καραμανλή, από την ανυπαρξία έργου της κυβέρνησης Καραμανλή. Τι θέλει ο κόσμος; Να κάνει κυβέρνηση ο Καραμανλής μαζί μου ή να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου;» αναρωτιέται ο Γ. Καρατζαφέρης και επισημαίνει ότι θέλει τη συνεργασία τώρα και όχι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από «γαλάζιους» βουλευτές που αγωνιούν για την επανεκλογή τους. «Τουλάχιστον 100 βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν για την επανεκλογή τους. Από αυτούς δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που κατ’ ιδίαν δεν θέλει [να με ακολουθήσει]».

Ωχ, τι άλλο θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες, ωχ…