Ρουσόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Από neolaia.gr Team 13 Ιουνίου 2009

rousopoulosphoto

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ο τέως υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Με επιστολή του στον Κ. Καραμανλή ο πρώην υπουργός γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Συμπληρώνει ότι θα στηρίξει το κυβερνητικό έργο, αλλά κάνει λόγο για «συνθήκες ισοπέδωσης» που δεν του επιτρέπουν να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση με την προσωπική μου αξιοπρέπεια», τονίζει.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για προσωπική του απόφαση, που δεν ελήφθη ύστερα από συννενόηση με τον πρωθυπουργό, ενώ κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι η κίνηση του κ. Ρουσόπουλου ήταν εν πολλοίς αποτέλεσμα της αδυναμίας του να διεκδικήσει την επανεκλογή του μέσα από το συνδυασμό της ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ο ίδιος επιμένει ότι είναι θύμα «συκοφαντίας» στην οποία πρωταγωνιστούν και στελέχη της ΝΔ και δηλώνει ότι αποφάσισε να βρεθεί εκτός ενεργούς πολιτικής για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου:

«Αγαπητέ πρόεδρε, με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια.

» Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι «εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007.»

[Πηγή: Τα Νέα]